Χανιά | Συνάντηση Βάμβουκα, με εκπροσώπους του Ινστιτούτου Κύπρου και του Πολυτεχνείου Κρήτης

χανιά-συνάντηση-βάμβουκα-με-εκπροσώπ-779314

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, είχε την Τετάρτη στο Γραφείο του, συνάντηση με τον Καθηγητή του Ινστιτούτου Κύπρου και συντονιστή του έργου «Διαδικτυακή Υπηρεσία Περιβαλλοντικών Κινδύνων – Πλημμύρες», καθώς και τον Καθηγητή – Κοσμήτορα της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, Γεώργιο Καρατζά. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για ζητήματα πολιτικής προστασίας, Γεώργιος Ξανθουδάκης, εκ μέρους του Ινστιτούτου Κύπρου η Κρυσταλλία Δρυστέλλα, και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, που συμμετέχουν στην ομάδα έργου της εν λόγω Πράξης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε εκτενής συζήτηση για τη συνεργασία, που έχει αναπτυχθεί, μεταξύ του Δήμου Χανίων, του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Ινστιτούτου Κύπρου, ως επικεφαλής εταίρου, με στόχο μεταξύ άλλων, μέσω της χρήσης των τεχνολογιών της πληροφορίας και των επικοινωνιών, την πρόληψη καταστροφών, την προώθηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και των τεχνολογιών για την προστασία φυσικών πόρων. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης έχει υλοποιήσει σειρά εκπαιδευτικών ενημερωτικών δράσεων σε σχολεία της Ν. Κυδωνίας, εστιάζοντας σε περιβαλλοντικά ζητήματα και στην αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της πράξης με τίτλο: «Διαδικτυακή Υπηρεσία Περιβαλλοντικών Κινδύνων – Πλημμύρες» και ακρωνύμιο «ERMIS-F» του διασυνοριακού προγράμματος INTERREGV ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020, το Πολυτεχνείο Κρήτης, σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων, έχει προχωρήσει στην τοποθέτηση ενός νέου μετεωρολογικού σταθμού στη Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας, ενώ έχει τοποθετηθεί και αισθητήρας ανύψωσης στάθμης νερού του ρέματος Σταλού.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook