Χανιά | Συνάντηση Συντυχάκη με εργαζόμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι»

χανιά-συνάντηση-συντυχάκη-με-εργαζόμ-807579

Με τους εργαζόμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι», της Ιεράς Μητρόπολης Κισσάμου – Σελίνου, είχε χτες, Σάββατο 02/02/19, συναντήθηκε κλιμάκιο της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ.

Επικεφαλής ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης με την «Λαϊκή Συσπείρωση». Μαζί του ο Αλέκος Μαρινάκης, γραμματέας της ΤΕ Χανίων, καθώς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι στον νομό: Γιώργος Φραγκιουδάκης στο Δ. Κισσάμου, Δημήτρης Ανθούσης στο Δήμο Πλατανιά και Γιώργος Γεωργιλάκης στο Δ. Σελίνου.

Οι εργαζόμενοι μετέφεραν στον Βουλευτή του ΚΚΕ την αγωνία τους, καθώς η νέα τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών στην ουσία του αφήνει εκτός μοριοδότησης στον επόμενο ΑΣΕΠ, μιας και οι ίδιοι δεν ανήκουν σαν εργαζόμενοι στους Δήμους, αλλά υπάγονται στην Ιερά Μητρόπολη Κισσάμου – Σελίνου, αν και οι περισσότεροι εργάζονται για πάνω από 20 χρόνια με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Έκαναν δε σαφή την αδιαφορία του Υπουργείου για το πρόβλημα τους.

Από την μεριά του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης δήλωσε την συμπαράσταση του, πως τα προγράμματα του «Βοήθεια στο Σπίτι» παραμένουν εσκεμμένα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και φυσικά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε ‘ομηρία’, πωςέχουν μεγάλη κοινωνική προσφορά, στους εξυπηρετούμενους και τις οικογένειες τους και πως οι εξαγγελίες για περίπου 3.500  προσλήψεις είναι ελάχιστες, μπροστά στις τεράστιες λαϊκές ανάγκες.

Επισήμανε πως μόνο το ΚΚΕ έχει σαφείς θέσεις για την αντιμετώπιση ενός τέτοιου κρίσιμου ζητήματος. Με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, άμεση κάλυψη των διευρυμένων κοινωνικών αναγκών σε υποδομές και εξοπλισμό, με έναν ενιαίο κρατικό φορέα με πλήρη χρηματοδότηση που θα υπάγεται στο Υπουργείο Υγείας. Τους έκανε σαφές ότι το ΚΚΕ έχει κάνει ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό στη Βουλή για το θέμα, ενώ δεσμεύτηκε να το επαναφέρει, στην προσπάθεια να καλυφθεί το δικαίωμα τους στην εργασία, με δέσμευση του υπουργείου για ένταξη τους στους πίνακες της τροπολογίας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook