Χανιά | Συνάντηση στην Περιφέρεια με τους εκπαιδευτές οδήγησης

χανιά-συνάντηση-στην-περιφέρεια-με-το-1246920

Την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κώστας Γύπαρης συναντήθηκε στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων με το Προεδρείο του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής Χανίων «ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ».

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι συνεχόμενες διακοπές, τόσο των πρακτικών και θεωρητικών εξετάσεων οδήγησης, αλλά και των μαθημάτων, που έχουν φέρει τον κλάδο των εκπαιδευτών οδήγησης σε δεινή θέση καθώς και τους ενδιαφερόμενους πολίτες σε μακρά αναμονή μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης αδειών οδήγησης.

Τα προβλήματα αυτά που οφείλονται κατά κύριο λόγο στην έλλειψη προσωπικού και κυρίως πιστοποιημένων εξεταστών στη Διεύθυνση Μεταφορών, όπου παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των στελεχών της υπηρεσίας, η κατάσταση επιδεινώθηκε το τελευταίο διάστημα λόγω της πανδημίας και των έκτακτων μέτρων.

Οι επαγγελματίες εκπαιδευτές οδήγησης παρουσίασαν στον κ. Γύπαρη τις θέσεις τους και τις προτάσεις τους και ζήτησαν τη λήψη έκτακτων μέτρων για την βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης. Όπως δεύτερη αίθουσα υπολογιστών, έκτακτες εξετάσεις το Σάββατο, ολοήμερες εξετάσεις από ένα ή δύο εξεταστές κτλ. ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν τα πάρα πολλά αιτήματα των πολιτών πού βρίσκονται σε αναμονή.

Ζητήθηκε επίσης από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη να αναλάβει πρωτοβουλία με άμεσο αίτημα προς το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, για εκπαίδευση νέων πιστοποιημένων εξεταστών που είναι και η μοναδική μόνιμη λύση του προβλήματος.

Αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο κύριο Καραγιαννάκη και τα μέλη του προεδρείου για την εξαιρετικά παραγωγική συζήτηση και τις εποικοδομητικές προτάσεις τους που προκύπτουν από την ουσιαστική γνώση του θέματος, ο κ. Γύπαρης δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την άμεση βελτίωση της κατάστασης, στο μέτρο του δυνατού και ως ότου γίνουν δυνατές μεγαλύτερες παρεμβάσεις, σε μία τόσο νευραλγική υπηρεσία.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook