Χανιά | Συνάντηση Πολάκη για τις λαϊκές αγορές: «Οι νέες διατάξεις θα μας οδηγήσουν στον αποκλεισμό και την ανεργία»

Συνάντηση με τον Πρόεδρο των Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Χανίων κ. Καψωμενάκη Κωνσταντίνο είχε ο πρ. Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Παύλος Πολάκης, παρουσία του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος Α. Παπανδρέου.

Επίκεντρο της συζήτησης ήταν η επικείμενη ψήφιση κυβερνητικού νομοσχεδίου για τις Λαϊκές αγορές, με τον κ. Καψωμενάκη να τονίζει χαρακτηριστικά πως η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι “καζάνι που βράζει”, αφού οι νέες διατάξεις θα οδηγήσουν παραγωγούς και εργαζόμενους στις Λαϊκές στον αποκλεισμό και την ανεργία.

Βασικές διατάξεις του νέου νόμου ορίζουν ότι η απόκτηση αδειών θα γίνεται πλέον με πλειστηριασμό που θα μπορούν να μετέχουν μεγάλες εταιρίες, αλλά και με την απώλεια θέσης εφόσον ο πωλητής δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ασφαλιστικές και φορολογικές
εισφορές του. Είναι βέβαιο πως η Κυβέρνηση καταφέρνει καίριο χτύπημα σε ένα κλάδο που έχει ιδιαίτερα δοκιμαστεί και με την πανδημία.

Από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης τόνισε πως είναι άδικη και ανεπίτρεπτη η επιχειρούμενη εξόντωση των εργαζομένων στις λαϊκές αγορές, η οποία θα αποβεί εντέλει και σε βάρος των καταναλωτών. Η Κυβέρνηση που με σημαία της την ενίσχυση της μικρομεσαίας τάξης υφάρπαξε την ψήφο του Ελληνικού λαού, τώρα επιδίδεται σε μια ανηλεή προσπάθεια φτωχοποίησης της, προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων.

Διαβεβαίωσε τον πρόεδρο των παραγωγών ότι στηρίζει τους παραγωγούς των Λαϊκών αγορών και τάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων στον κλάδο. Δήλωσε δε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θα δώσουν αγώνα εντός και εκτός κοινοβουλίου για να μην περάσει ο άθλιος αυτός νόμος.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ