Χανιά | Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό για την άρδευση της Κισσάμου

χανιά-συνάντηση-με-τον-υπουργό-αγροτι-1178674

Με αντικείμενο την άρδευση της Δυτικής Κισάμου, o Μανούσος Βολουδάκης και ο Γιώργος Μυλωνάκης είχαν σήμερα συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, τον Υφυπουργό Γιάννη Οικονόμου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κισάμου Θεόφιλο Χριστουλάκη.

Αναλυτικά η ανάρτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας:

«Θέσαμε το ζήτημα της χρηματοδότησης του αγωγού σύνδεσης των γεωτρήσεων στο Κολένι με τη Δυτική Κίσαμο, όπως είχαμε συζητήσει στην πρόσφατη επίσκεψή μου στο Δημαρχείο Κισάμου.

Ως βάση της συζήτησης χρησιμοποιήθηκε μια πρώτη αποτύπωση του προτεινόμενου έργου που έγινε από τον Προιστάμενο Υδραυλικών Έργων του ΟΑΚ Μάρκο Πατρελάκη. Το έργο εκτιμάται από το Δήμο Κισάμου στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ αν ο υφιστάμενος αγωγός Κολένι – Καστέλι μπορεί να λειτουργήσει ικανοποιητικά ή 8,5 εκατομμύρια αν θα χρειαστεί να κατασκευασθεί και το τμήμα Κολένι – Καστέλι.

Σκοπός, όπως είναι γνωστό, είναι η άρδευση των περιοχών της Γραμβούσας, του Πλατάνου αλλά και των Λουσακιών, οι οποίες έχουν μεγάλες δυνατότητες αύξησης της αγροτικής τους παραγωγής. Σημειώσαμε ότι το έργο μπορεί στο μέλλον να συνδεθεί με το σύστημα των φραγμάτων του Δήμου Πλατανιά (Ταυρωνίτη, Σεμπρωνιώτη, Ντεριανού) τα οποία όταν κατασκευασθούν θα λύσουν το συνολικό αρδευτικό πρόβλημα του νομού.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε και εναλλακτικό έργο άρδευσης του Πλατάνου, το οποίο αξιοποιεί χειμερινά επιφανειακά νερά της περιοχής του Σφηναρίου και το οποίο είχε υποβληθεί ως πρόταση από την προηγούμενη δημοτική αρχή της Κισάμου.

Ο Υπουργός είδε κατ’αρχήν θετικά το αίτημά μας για χρηματοδότηση του αγωγού, ενώ ο Υφυπουργός ανέλαβε να διερευνήσει τον προσφορότερο τρόπο χρηματοδότησης και να μας ενημερώσει σχετικά εντός 20 ημερών.

Θα παρακολουθώ τη διαδικασία μέχρι την ένταξη του έργου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, και περαιτέρω ως την υλοποίησή του.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook