Χανιά | Συνάντηση με το Νίκο Καλογερή για την πρωτοβουλία ενάντια στην ξενοδοχοποίηση του λόφου Καστέλι – Τι ειπώθηκε

χανιά-συνάντηση-με-το-νίκο-καλογερή-γι-1116865

Την πρώτη της επίσκεψη σε θεσμικό φορέα πραγματοποίησε η πρωτοβουλία Χανιωτών ενάντια στην ξενοδοχοποίηση του λόφου Καστέλι, με συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Χανίων με το Νίκο Καλογερή.

Σε αυτήν, τονίστηκε η ανάγκη να μπει μπροστά η αντιπεριφέρεια για τη μη εκχώρηση των κτιρίων, ώστε να βγουν από το αδιέξοδο η τοπική κοινωνία και το πολυτεχνείο.

Ο Νίκος Καλογερής είπε οτι η επιλογή για ξενοδοχείο είναι λάθος, κάτι που έχει επισημάνει και στον υφυπουργό, Βασίλη Διγαλάκης:

«Πρέπει να συμφωνήσουμε για το τι πρέπει να γίνει εκεί και αυτή η πρωτοβουλία πρέπει να αναληφθεί από το δήμο Χανιών, όμως και η αντιπεριφερεια θα συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση. Ακόμη, πρέπει να υπάρξει πρόταση για το πως θα αξιοποιηθεί το κτίριο από τους τοπικούς φορείς

Από την πλευρά των μελών της Επιτροπής τονίσθηκε οτι πρέπει «να παλέψουμε για να μην προχωρήσει η ξενοδοχοποίηση των κτιρίων

Προτάθηκε η δημιουργία σύμπραξης με την συμμετοχή της περιφέρειας, του δήμου του Πολυτεχνείου του υπουργείου παιδείας και του ΤΕΕ για την αξιοποίηση του κτιρίου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook