Χανιά | Συνάντηση με την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ

χανιά-συνάντηση-με-την-διοίκηση-του-ερ-1221365

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΚΙΝΑΛ Χανίων επισκέφτηκε την Τρίτη 11 Μάιου 2021 το Εργατικό Κέντρο Χανίων και είχε συνάντηση με την διοίκηση του ,ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ν.Ε Χανίων του ΚΙΝΑΛ, «ο πρόεδρος Μανωλικάκης Γιάννης και τα μέλη της διοίκησης μετάφεραν την αγωνία τόσο των εργαζομένων αλλά και όσων  βρίσκονται  σε αναστολή εργασίας  λόγω CΟVID 19 αλλά και των ανέργων συνάδελφων τους .Το εργατικό κέντρο Χανίων βρίσκεται σε πλήρη ταύτιση απόψεων με αυτήν της ΓΣΕΕ .

Η γραμματέας ΚΙΝΑΛ Χανίων Χρύσα Χαριτακη Μακράκη και το μέλος της  Λιονάκης Μανούσος εστίασαν στην παράγραφο της πρότασης νόμου που κατέθεσε το Υπουργείο Εργασίας που αφορά την απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων και την κατάργηση της προσαύξησης (σήμερα μόλις 20%) για την πέραν των 40 ωρών την εβδομάδα εργασία. Υπενθύμισαν επίσης ότι οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν είχαν επίσημα συνομιλητή την ΓΣΣΕ γεγονός που άφηνε τον επίσημο συνδικαλιστικό φορέα των εργαζομένων έξω από τον διάλογο και αποφάσιζαν για αυτούς χωρις αυτούς.

Και διερωτήθηκαν  τι θα γίνεται με τους  εργαζόμενους που, πλέον, θα απολύονται παράνομα και πέραν των ορίων και δεν θα επαναπροσλαμβάνονται; Ακόμη και μετά από δικαστική απόφαση που θα κρίνει ως παράνομη την απόλυση. Η πρόταση νόμου της Ν.Δ. ορίζει  ότι δεν χρειάζεται «θεραπεία» των αυθαιρεσιών και παρανομιών. Όλα ξεπερνιούνται με μια προσαύξηση της αποζημίωσης.

Σε ότι αφορά τους άνεργους θα βρίσκονται σε ακόμα δυσχερέστερη μοίρα αφού  δεν θα βρίσκουν μια θέση απασχόλησης γιατί η επιχείρηση θα δύναται να απασχολεί έως και 50 ώρες την εβδομάδα τους ήδη απασχολούμενους χωρίς καμία επιβάρυνση (αμοιβές, ασφαλιστικές εισφορές).

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΚΙΝΑΛ Χανίων μετέφερε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ τις θέσεις του Εργατικού Κέντρου Χανίων και  καλεί  την κυβέρνηση να αποσύρει τον ακραίο αντεργατικό πυρήνα των προωθούμενων διατάξεων.

Το Κίνημα Αλλαγής θα βρεθεί με όλες του τις δυνάμεις κοντά στους εργαζόμενους, στο πλευρό των νέων που αναζητών εργασία, δίκαιη αμοιβή και προοπτική στη ζωή τους. Η έξοδος από την κρίση δεν θα προέρθει από την φθηνή και ανασφαλή εργασία, αλλά από επενδύσεις, κίνητρα, εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων και κοινωνική συνοχή.»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook