Χανιά | Συνάντηση Καλογερή-Παπαδογιάννη για την ίδρυση του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Δαίδαλος»

χανιά-συνάντηση-καλογερή-παπαδογιάν-1195745

Συνάντηση μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκου Καλογερή και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης κ. Άρη Παπαδογιάννη, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν το ζήτημα που προέκυψε από δηλώσεις και δημοσιεύματα, σχετικά με την ίδρυση του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Δαίδαλος» από δήμους της Κρήτης με την συμμετοχή και της Περιφέρειας. Αφού δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις τόσο για τους λόγους που η Περιφέρεια συμμετείχε σε αυτή την διαδικασία, όσο και για τις δηλώσεις και δημόσιες τοποθετήσεις από πλευράς ΟΑΚ, επιβεβαιώθηκαν οι κοινές

θέσεις για τον ρόλο του Οργανισμού και την συνεργασία του με την Περιφέρεια Κρήτης.

Από την συζήτηση κατέστη ξεκάθαρο, πως είναι διαχρονική η εξαιρετική συνεργασία των δύο φορέων, ενώ δεν τίθεται καμία αμφισβήτηση για την απόλυτη υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στον κρίσιμο αναπτυξιακό ρόλο του ΟΑΚ. Όσο αφορά τους υπό ίδρυση αναπτυξιακούς οργανισμούς, αυτοί σε καμία περίπτωση δεν ιδρύονται για να ανταγωνιστούν τον ΟΑΚ, αλλά αποτελούν πρωτοβουλίες των δήμων στα πλαίσια σχετικού νόμου του

Υπουργείου Εσωτερικών για να καλύψουν υπαρκτά ζητήματα επάρκειας και υποστελέχωσης των τεχνικών υπηρεσιών τους. Για την υποστήριξη αυτών ακριβώς των αναγκών, η Περιφέρεια αποδέχθηκε την πρόταση να στηρίξει και να συμμετέχει σε αυτές τις νέες δομές.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΟΑΚ εκτελεί και θα συνεχίσει να εκτελεί σημαντικά έργα των δήμων -και της Περιφέρειας- μέσω προγραμματικών συμβάσεων, χωρίς αυτό να σημαίνει πως υποκαθιστά το έργο που επιτελούν οι τεχνικές υπηρεσίες (όπως π.χ. έκανε η πρώην ΤΥΔΚ). Μάλιστα, όπως επισήμανε ο κ. Καλογερής θα ήταν ευχής έργο να καταλήξουν θετικά οι πρωτοβουλίες του κ. Παπαδογιάννη για ενίσχυση του ΟΑΚ με προσωπικό, ώστε να μπορέσει να αναλάβει ακόμα περισσότερα έργα και μελέτες των δήμων και ανέφερε πως στην διεκδίκηση αυτή θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Κρήτης και προσωπικά του κ. Περιφερειάρχη, όπως δήλωσε κατά την τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Επίσης, ο κ. Παπαδογιάννης ενημέρωσε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για την πορεία των σημαντικών έργων του Οργανισμού -ειδικά στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων-, καθώς και για άλλα ζητήματα που απασχολούν τον ΟΑΚ. Ο κ. Καλογερής δήλωσε σύμφωνος και ικανοποιημένος από τις ενέργειες και την προσπάθεια που καταβάλλει ο κ. Παπαδογιάννης και διαβεβαίωσε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο πως και ο ίδιος και η περιφερειακή αρχή στηρίζουν κάθε σημαντική πρωτοβουλία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook