Χανιά | Συνάντηση Γιώργου Σταθάκη με την Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης

χανιά-συνάντηση-γιώργου-σταθάκη-με-τη-879414

Συνάντηση με την Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης, είχε το μεσημέρι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Όπως είπε ο κ. Σταθάκης, το Τεχνικό Επιμελητήριο είναι στο επίκεντρο των αλλαγών που βρίσκονται σε πραγματοποιούνται στα θέματα χωροταξίας και εξοικονόμησης ενέργειας.

Ο κ. Σταθάκης έκανε λόγο για το ότι είναι σε εξέλιξη, η διαδικασία των δασικών χαρτών ενώ τόνισε πως και η δεύτερη φάση του  «Εξοικονομώ κατ Οίκον», που ξεκινάει τον επόμενο μήνα αποτελεί πεδίο συνεργασίας με τα Τεχνικά Επιμελητήρια.Επίσης από τον κ. Σταθάκη έγινε αναφορά και στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των δημοσίων κτιρίων, που έχει προϋπολογισμό 500 εκατομμυρίων.

Τέλος, χαρακτήρισε πολύ σημαντικό έχουν θεσμοθετηθεί τα τοπικά χωρικά σχέδια, κάτι που σημαίνει, πως ο νέος χωροταξικός σχεδιασμός της χώρας γίνεται σε επίπεδο δήμων, γεγονός που όπως είπε αποτελεί μια μεγάλη και σημαντική πρωτοβουλία.Είπε επίσης πως για το σκοπό αυτό, έχουν εξασφαλισθεί σημαντικοί πόροι από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook