Χανιά | Συνάντηση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας! Υπεγράφη το Σύμφωνο Συμμετοχής των φορέων

χανιά-συνάντηση-για-το-σχέδιο-βιώσιμη-987567

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείο Χανίων η συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων για το Σχέδιο της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας της πόλης των Χανίων.

Πρόκειται για τον σχεδιασμό που αφορά την φιλική προσαρμογή και τις δυνατότητες που θα προσφέρει η πόλη στην κίνηση του πολίτη σε αυτήν.

Όπως είπε ο δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης το νέο μοντέλο πλέον έχει προσανατολιστεί και επιδιώκει την ήπια κινητικότητα  πεζών, οχημάτων και Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Μέσα από αυτή την προσπάθεια όπως επισημάνθηκε θα προκύπτει πως η μετακίνηση με το Ι.Χ δεν θα είναι ο πιο πρόσφορος τρόπος.

Ο δήμαρχος Χανίων είπε πως αυτό που θέλουμε να δημιουργήσουμε είναι ένα πλαίσιο όπου οι πολίτες θα μπορούν να προσεγγίσουν το κέντρο και από εκεί και έπειτα θα υπάρχει ο δημόσιος χώρος κατάλληλα διαμορφωμένος για να εξασφαλίζει απρόσκοπτα την μετακίνηση και την μεταφορά.

Σε ότι αφορά στη  σχετική μελέτη που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο κ. Σημανδηράκης ανέφερε ότι σε ένα χρόνο από τώρα θα έχει ολοκληρωθεί ο απαραίτητος σχεδιασμός, προκειμένου δρομολογηθούν τα απαραίτητα έργα.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Χανίων κ. Γιώργος Ξανθουδάκης είπε ότι πλέον τα ΣΒΑΚ είναι μια διεθνής πρακτική που έρχεται να καλύψει την παραδοχή ότι στις πόλεις πια δεν χωράνε τα αυτοκίνητα και την ανάγκη για καλύτερη ποιότητα ζωής.

Σημειώνεται πως στο τέλος της συνάντησης υπεγράφη το Σύμφωνο Συμμετοχής Στο δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ, που μεταξύ άλλων αναφέρει πως οι συμμετέχοντες «Συμφωνούμε συλλογικά να δράσουμε συντονισμένα και συνεργατικά έως την ολοκλήρωση και τελική έγκριση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Δήμου Χανίων και σε συνεχή διαβούλευση με τους πολίτες και τους κοινωνικούς και οικονομικούς εταίρους του δήμου μας, ώστε οι μετακινήσεις και υπηρεσίες που σχεδιάζονται στα πλαίσια του ανωτέρω έργου, να εξασφαλίζουν και να ικανοποιούν παράλληλα και ισόρροπα τους τρεις άξονες- στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας, πάντα σε συνδυασμό με το διαμορφούμενο αστικό χώρο και τις ανάγκες και προοπτικές βιωσιμότητας του.»

Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως το παρον στην συνάντηση έδωσε και ο πρώην δήμαρχος Χανίων κ.Γιώργος Τζανακάκης. Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook