Χανιά | Συνάντηση για τη δακοκτονία στην Περιφέρεια – Πόσοι ψεκασμοί αποφασίστηκαν για φέτος

χανιά-συνάντηση-για-τη-δακοκτονία-στη-849428

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Νίκος Καλογερής, συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων με εκπροσώπους των φορέων στους οποίους ανατέθηκε το έργο της πραγματοποίησης των δολωματικών ψεκασμών του προγράμματος δακοκτονίας κατά τα προηγούμενα έτη.

Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε ο προγραμματισμός για πέντε ψεκασμούς με τα διατιθέμενα μέχρι σήμερα ποσά, με προοπτική να γίνουν έξι αν απαιτηθεί, υπό την προϋπόθεση ότι το ΥΠΑΑΤ θα προβεί στην αύξηση του ποσού κατά 2 εκατ. €, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός κ. Μ. Βορίδης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο κ. Σταύρος Σταυρουλάκης, πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δήμου Αποκορώνου, ο κ. Βασίλης Κουτσαυτάκης, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γραμβούσας, ο κ. Ελευθέριος Βαρδουλάκης πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταρισμού Ελαιουργείου Παλαιόχωρας και ο κ. Ιωάννης Λουφαρδάκης από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πλατανιά, ενώ συμμετείχε και η κ. Μαρία Μυλωνάκη, Προϊσταμένη της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Π.Ε. Χανίων.

Οι εκπρόσωποι εξέφρασαν τις απόψεις τους για τη δακοκτονία του 2019 και παράλληλα υπέβαλλαν προτάσεις για βελτίωση της κατάστασης και αποφυγή επανάληψης του φαινομένου.

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι μια χρονιά όπως η περυσινή με τις ιδιαιτερότητες όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το θέμα του δάκου με τις συνήθεις διαδικασίες, προσωπικό και έξοδα.

Παράλληλα ο Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε στην υποβολή διαβήματος προς το ΥΠΑΑΤ προκειμένου να διορθωθεί η στρέβλωση που παρατηρείται όσον αφορά στην κοστολόγηση της δακοκτονίας ανά δέντρο στην Κρήτη, σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Συνάντηση για τη δακοκτονία στην Περιφέρεια – Πόσοι ψεκασμοί αποφασίστηκαν για φέτος

  1. «To ΥΠΑΑΤ (Άριστος Θείος ΜΑΚΗΣ 12000€ / ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ) θα προβεί στην αύξηση του ποσού (της ΔΑΚΟΦΙΛΙΑΣ) κατά 2 εκατ. €€€€»!!!Κάπου εδώ τελειώνει το παραμύθι της Δακοκτονίας…Για την ποιότητα του ελαιολάδου κόπτονταν τόσο καιρό τα παιδιά…Το λέει όλος ο κόσμος

  2. Οι περισσότεροι από εκεί μέσα δεν έχουν δει ελιά στο ένα μέτρο ποτέ τους και θα αποφασίσουν για την δακοκτονία. Ας φάμε σανό πάλι και του χρόνου θα κλαίμε και θα μας φταίει ο καιρός η κλιματική αλλαγή και τα… Νεφελίμ . Αν δεν κάνει ο καθένας τα κουμάντα του πάλι λάδι δεν θα φάμε . Ας ρωτήσουμε ειδικούς γεωπόνους , ανεξάρτητους από συμφέροντα, ας διαβάσουμε βιβλία σχετικά γραμμένα από έμπειρους και μορφωμένους του χώρου και να αγοράσουμε επώνυμα φάρμακα , όχι ότι μας πασάρουν για φτηνότερα, με αμφίβολη άγνωστη προέλευση και ας εφαρμόσουμε πιστά τις οδηγίες που ανάγραφονται στις συσκευασίες.. Κανείς άλλος δεν θα μας βοηθήσει από ότι εμείς τους εαυτούς μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook