Χανιά | Συνάντηση φορέων για την δράση αφιερωμένη στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

χανιά-συνάντηση-φορέων-για-την-δράση-α-1301561

Η πρώτη συνάντηση των φορέων για τον προγραμματισμό του Κύκλου Δράσεων που είναι αφιερωμένος στην πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων με τίτλο: «Οδηγώ – Κινούμαι με ασφάλεια – Αγαπώ τη Ζωή», ο οποίος έχει ως αφετηρία τις Σχολικές Μονάδες της Π.Ε. Χανίων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, στην αίθουσα συσκέψεων του Περιφερειακού Μεγάρου Χανίων.

Η συνάντηση έγινε παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνού, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νικολάου Καλογερή, του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Μεταφορών & Επικοινωνιών, κ. Κωνσταντίνου Γύπαρη, των Αντιδημάρχων Χανίων, κ.κ. Στέλιου Μιχαηλάκη και Γιάννη Νικηφοράκη, του Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, κ. Μανώλη Τζανάκη, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο σε θέματα Παιδείας του Δήμου Πλατανιά, κ. Ιωάννη Δαράκη, του Προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Οικογενειών Τροχαίων Ατυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος», κ. Σταύρου Πολέντα, του εκπροσώπου της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης, κ. Ιωάννη Μουντογιαννάκη, Επιστημονικού Συνεργάτη της Ο.Α.Κ., της Προϊσταμένης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Π.Ε. Χανίων, κ. Κατερίνας Ζομπανάκη, της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων της Β θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, κ. Αρετής Μαρματάκη, της εκπροσώπου της Α/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, κ. Νίκης Μανιουδάκη και του Συμβούλου του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Στέφανου Μαρκουλάκη. Τα Σώματα Ασφαλείας, λόγω βεβαρυμμένου προγράμματος υποχρεώσεων, δεν παραβρέθηκαν στη συνάντηση, αλλά κατέθεσαν τηλεφωνικά την αρωγή τους σε οποιεσδήποτε αποφάσεις των υπόλοιπων φορέων.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι είναι πράγματι επιτακτική ανάγκη να αναπτύσσονται δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, και μάλιστα αυτών της νεαρής ηλικίας, για την Οδική Ασφάλεια, ένα θέμα που για το νησί μας, αλλά και για το Νομό μας ιδιαίτερα, αποτελεί τεράστιο πρόβλημα. Οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης εντός των σχολικών μονάδων είναι μία εκπαίδευση που πρέπει να μας γίνει βίωμα, αν θέλουμε να μειώσουμε και να εξαλείψουμε αυτή την πηγή δυστυχίας για την Κοινότητά μας.

Γι’ αυτό, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (Περιφέρεια, Δήμοι, Αστυνομία/Τμήμα Τροχαίας, Πυροσβεστική, Εκπαίδευση, Πανελλήνιος Σύλλογος Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ») συμφώνησαν από κοινού ότι πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα οι παραπάνω δράσεις, τώρα που οι σχολικές μονάδες λειτουργούν και πάλι δια ζώσης, ενώ παράλληλα συμφώνησαν να ξεκινήσει ο Διεθνής Μαθητικός – Φοιτητικός Διαγωνισμός Πολυμέσων για την Οδική Ασφάλεια, ο οποίος στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και τη συνειδητοποίηση της νεότερης γενιάς σχετικά με τις απώλειες και τη δυστυχία στην οποία οδηγούμαστε από απροσεξία, αμέλεια, αδιαφορία, αλλά και από τη μη τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας.

Όλοι οι φορείς βρήκαν εξαιρετική την ιδέα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ. Δαμασκηνού, για τη δημιουργία Σχολών Γονέων με θεματικές σχετικές με την εκπαίδευση όσο αφορά την οδική συμπεριφορά και την υλοποίηση εκπομπών για την Οδική ασφάλεια μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού της Ιερής Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου και συμφώνησαν να συζητήσουν, να αναπτύξουν και να στηρίξουν την ιδέα του Σεβασμιώτατου.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Συνάντηση φορέων για την δράση αφιερωμένη στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

  1. Ο/Η Αν ειχατε πραγματικό ενδιαφέρον δεν θα περιμένατε τους 5,678 νεκρούς νέους, Κρητικόπουλα, όλοι τους παλικάρια για να κάνετε κάτι ! λέει:

    Η μόνη ουσιώδη, χρήσιμη και άκρως ενδιαφερόμενη παρουσία είναι του χαροκαμένου κ. Σπύρου Πολέντα !
    Οι υπόλοιποι είναι αχρηστοι, και είναι εκεί για την προβολή, τις φοτωγραφιες και τυχόν μάσα ! !
    Σταύρο βάστα γερά, εχεις οικογένεια που σε αγαπάει και η ζωή συνεχίζεται όσο άδικη και ναναι !
    Η ζωή έχει αφετηρία μονο, δεν έχει προορισμό, το ταξίδι είναι που μετράει και πρέπει να απολαύσουμε πριν τελειώσει φιλε μου !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook