XANIA

Χανιά | Συνάντηση Διγαλάκη με τους ιδιοκτήτες γυμναστηρίων

Σε συνέχεια των προσπαθειών ,τόσο για τη νομιμότητα των χώρων άσκησης όσο και για την στήριξη των πληττόμενων γυμναστηρίων μας ,ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Νομού Χανίων συναντήθηκε με τον πρώην υφυπουργό παιδείας και βουλευτή Χανίων κ.Βασίλη Διγαλάκη και τον ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο και στα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω COVID 19.

Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση από τον σύλλογο: «Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής εκφράστηκαν από την πλευρά του Σ.Ι.Γ.Ν.Χ όλοι οι προβληματισμοί σχετικά με τον αθέμιτο ανταγωνισμό που βάλλονται τα νόμιμα γυμναστήρια, από χώρους που παρέχουν υπηρεσίες γυμναστικής χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος, καθώς επίσης και από συναδέλφους γυμναστές ή μη οι οποίοι εκμεταλλεύονται δημοσίους χώρους άθλησης προς όφελός τους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο κ. Διγαλάκης όσον αφορά στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όντας σχεδόν έντεκα μήνες κλειστός με κρατική εντολή και υπολειτουργώντας για σχεδόν δυο χρόνια, καθώς η μειωμένη προσέλευση που υπάρχει στους χώρους των γυμναστηρίων, λόγω των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων ενάντια στο covid 19, μειώνει την δυναμικότητα τους.

Τέλος το Δ.Σ. του συλλόγου μας, ενημέρωσε τον κ. Διγαλάκη για τις απόψεις του, όσον αφορά το 5ο νομοσχέδιο της αθλητικής μεταρρύθμισης «Αθλητικός εθελοντισμός, Άθληση για Όλους, Πνευματικός Αθλητισμός, Ηλεκτρονικός Αθλητισμός (e-sports), Εργασιακός Αθλητισμός και λοιπές τροποποιήσεις αθλητικής νομοθεσίας» και τα πιθανά προβλήματα που μπορούν να δημιουργήσουν στο χώρο της μαζικής άθλησης , κάποιες διατάξεις του.

Ο κ. Διγαλάκης δήλωσε ότι θα βοηθήσει το Σ.Ι.Γ.Ν.Χ ,κάνοντας ότι περνάει από το χέρι του και διαβιβάζοντας τις σκέψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος στους αρμοδίους .

Το διοικητικό συμβούλιο του Σ.Ι.Γ.Ν.Χ έμεινε εμφανώς ικανοποιημένο από την άμεση ανταπόκριση για τη συνάντηση αυτή και την κατανόηση των θέσεων μας.
Έτσι ενισχύεται η προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος μας, με σκοπό από τη μια να περιφρουρήσει τα νόμιμα επαγγελματικά δικαιώματα όσων εκπροσωπεί και από την άλλη να διασφαλίσει, ποιοτικές , υπεύθυνες και ασφαλείς υπηρεσίες για τους ασκούμενους».

zarpanews.gr

Recent Posts

Μανουσάκης-ΑΔΜΗΕ: Ενισχύεται η θέση της Ελλάδας με τις διεθνείς διασυνδέσεις

Την ενίσχυση της θέσης της Ελλάδας μέσω των διεθνών διασυνδέσεων τόνισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων…

11 λεπτά ago

Την ενίσχυση της αστυνόμευσης σε αεροδρόμιο Ηρακλείου και τουριστικές περιοχές ζητάει ο Χάρης Μαμουλάκης

Στην Βουλή, με Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η επιστολή των Αστυνομικών…

15 λεπτά ago

Κίνδυνος για το κρητικό λάδι: Σε 24 δείγματα ελαιολάδου βρέθηκε υπολειμματικότητα από φυτοφάρμακα

Τα 24 στα 27 δείγματα ελαιολάδου που πήρε ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης από ελαιουργεία…

21 λεπτά ago

Κρήτη | Ναρκωτικά, επικίνδυνη οδήγηση και αλκοόλ έστειλαν 25 άτομα στα κρατητήρια – Μεταξύ τους τρεις ανήλικοι

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας ανηλίκων…

21 λεπτά ago

Οι άνθρωποι που είναι πραγματικά υποκριτές, εμφανίζουν αυτές τις 9 συμπεριφορές

Δεν είναι πάντα εύκολο να εντοπίσουμε έναν άνθρωπο που υποκρίνεται. Άλλωστε, οι περισσότεροι ψεύτικοι άνθρωποι,…

27 λεπτά ago

Πεζοδρόμια και στην οδό Αποκορώνου θα φτιάξει ο δήμος Χανίων – Δείτε πότε θα ξεκινήσουν

Συνεχίζονται από τον Δήμο Χανίων οι μεγάλες παρεμβάσεις ανακατασκευής στα πεζοδρόμια της πόλης, με σύγχρονες…

30 λεπτά ago