Χανιά | Συνάντηση Αραχωβίτη με αγροκτηνότροφους

χανιά-συνάντηση-αραχωβίτη-με-αγροκτη-1123969

Ο πρώην Υπουργός και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία κ. Σταύρος Αραχωβίτης κατά την επίσκεψή του στο Νομό μας την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, μετά την συνάντησή του με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Καλογερή, επισκέφτηκε την Ένωση Κολυμβαρίου. Εκεί συναντήθηκε με παραγωγούς του πρωτογενή τομέα καθώς και εκπροσώπους των Συνεταιριστικών Ενώσεων.

Η συνάντηση έγινε παρουσία του Βουλευτή Χανίων κ. Παύλου Πολάκη, του πρώην Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Φάνη Κουρεμπέ, της πρώην Βουλευτού κ. Βάλιας Βαγιωνάκη και κλιμακίου της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων με επικεφαλής τον Γραμματέα κ. Ανδρέα Παπανδρέου.

Αρχικά μίλησε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χανίων κύριος Χαρίλαος Βλαζάκης , ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον κ. Αραχωβίτη για την ουσιαστική βοήθεια του στο Συνεταιριστικό Κίνημα κατά την Υπουργική του θητεία, όσο και τώρα με τις Κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις, του έθεσε μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί με κυρίαρχο την οικονομική αποδυνάμωση τους . «Δυστυχώς οι περισσότεροι παραγωγοί παραδίδουν τα προϊόντα τους στους ιδιώτες με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να διαπραγματευτούμε αξιοπρεπείς τιμές, με αποτέλεσμα το ελαιόλαδο για παράδειγμα να έχει σήμερα τόσο χαμηλή τιμή τόνισε χαρακτηριστικά».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Βουλευτής Χανίων κύριος Πολάκης ο οποίος αφού έκανε μια σύντομη αναφορά στις Νομοθετικές παρεμβάσεις που έγιναν από την Κυβέρνηση Σύριζα προς όφελος των Αγροτοκτηνοτρόφων και την αμεσότητα με την οποία αντιμετωπίστηκαν έκτακτα προβλήματα που δημιούργησαν οι θεομηνίες του παρελθόντος κατέληξε στην διαπίστωσή ότι έγιναν πολλά, μένουν πολύ περισσότερα που θα γίνουν όταν το ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επανέλθει στην Κυβέρνηση.

“ Οφείλουμε ως αντιπολίτευση να είμαστε συνεχώς έξω στην κοινωνία να αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες των παραγωγών ,και γι αυτό και η παρουσία μας εδώ σήμερα”

Στην εισαγωγική τοποθέτηση ο κύριος Αραχωβίτης χαρακτήρισε καταστροφική την Κυβερνητική πολιτική και στον Αγροτικό τομέα . “Πάρτε παράδειγμα τον τρόπο που διαχειρίστηκε και τις παρεμβάσεις που έκανε στην Ε.Ε. για την νέα ΚΑΠ που θα ισχύσει την περίοδο 2021- 2027 όπου οι αγρότες γίνονται πλέον δύο ταχυτήτων και κυρίως οι ελαιοκαλλιεργiτές , με τους μικρομεσαίους παραγωγούς να υποστούν μείωση στις επιδοτήσεις τους σε ποσοστό 50% .

Στη συνέχεια το λόγο πήραν όλοι οι παρευρισκόμενοι, οι οποίοι έθεσαν υπ όψιν του κυρίου Αραχωβίτη τα προβλήματα που τους απασχολούν με κυρίαρχο την δεινή τους οικονομική κατάσταση εξαιτίας της πτώσης στις τιμές των προϊόντων τους. Επιπλέον προσέθεσαν τα ζητήματα της υψηλής φορολόγησης και την αναλγησία της Κυβέρνησης που δεν τους αποζημιώνει για ζημιές που υφίστανται από καιρικά φαινόμενα καθώς και την περυσινή καταστροφή εξαιτίας του δάκου και του γλοιοσπόριου που προσέβαλε τα ελαιόδεντρα και μείωσε την παραγωγή τους σε ποσοστό που ξεπέρασε το 80%

Ο κύριος Αραχωβίτης αφού άκουσε προσεχτικά όλους όσους πήραν τον λόγο, σε μια διαδικασία που ξεπέρασε τις δύο ώρες, έδωσε απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν, κάλεσε τους αγρότες να συστήσουν Ομάδες Παραγωγών και τους προέτρεψε να διεκδικήσουν αγωνιστικά το δίκιο τους, ώστε να μην επιτρέψουν στην Κυβέρνηση να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο και στον πρωτογενή τομέα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook