Χανιά | Συναγερμός την νύχτα στην Κίσσαμο – Δεκάδες μετανάστες περισυνέλλεξε το Λιμενικό | Photos

χανιά-συναγερμός-την-νύχτα-στην-κίσσα-1514898

Συναγερμός σήμανε στις λιμενικές αρχές αργά το βράδυ της Δευτέρας στην Κίσσαμο Χανίων. Ήταν λίγο μετά τις 10, όταν σήμανε συναγερμός για ακυβέρνητο σκάφος το οποίο έπλεε ανοιχτά της Γραμβούσας, στο οποίο επέβαιναν 30 μετανάστες με πλώρη την Ιταλία. Άνδρες του λιμενικού, περισυνέλλεξαν τους ανθρώπους και τους μετέφεραν στο λιμάνι.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για 21 ενήλικες, 17 άνδρες και 4 γυναίκες, 9 παιδιά από τα οποία ένα μόλις 9 μηνών.

Στο λιμάνι της Κισσάμου, λίγο μετά τις 11, βρέθηκαν ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας της περιοχής, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού καθώς και κλιμάκιο του Δήμου μεριμνώντας για την απαραίτητη φροντίδα των ανθρώπων, προσφέροντάς τους νερό και τρόφιμα, ενώ παραχωρήθηκαν και χημικές τουαλέτες έπειτα από ενέργειες του αντιδημάρχου, Σπύρου Μαυροδημητράκη.

Όπως δήλωσε στο zarpanews.gr  ο δήμαρχος Κισσάμου, Γιώργος Μυλωνάκης, οι μετανάστες διανυκτέρευσαν σε χώρο του λιμεναρχείου Κισσάμου, ενώ όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

φωτογραφία: sadentrepesaiblogspot.com
φωτογραφία: sadentrepesaiblogspot.com

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το Λιμενικό:

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες την 29-08-2022, οι Λιμενικές Αρχές Νεάπολης Βοιών, Κυθήρων και Χανίων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ότι σκάφος (α.λ.σ.) πλέει ακυβέρνητο και αιτεί συνδρομή στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ν. Αντικυθήρων, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, ξεκίνησαν έρευνες από δυο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία εντόπισαν μηχανοκίνητο λευκό ξύλινο σκάφος μήκους περίπου 10,5 μέτρων και στη συνέχεια προέβησαν στην διάσωση των τριάντα (30) αλλοδαπών επιβαινόντων του, σε βραχώδη περιοχή πλησίον παραλίας “ΤΗΓΑΝΙ” Γραμβούσας.

Οι ανωτέρω περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Κισσάμου Χανίων. Συνολικά καταμετρήθηκαν δεκαεπτά (17) άνδρες, τέσσερις (04) γυναίκες και εννέα (09) ανήλικοι.

Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Κισσάμου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, ενώ το εν λόγω σκάφος πρόκειται να κατασχεθεί.

 

φωτογραφία: sadentrepesaiblogspot.com

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook