Χανιά | Συμβολική δράση του κινήματος «Strong me» στον Δήμο Πλατανιά για τις γυναικοκτονίες

χανιά-συμβολική-δράση-του-κινήματος-s-1400008

Ο Δήμος Πλατανιά, με τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (Δ.ΕΠ.ΙΣ) του Δήμου ,συμμετείχε στη δημιουργική δράση του κινήματος Strong me, την Τρίτη 8 Μαρτίου, στις 18:30, στην Κεντρική Πλατεία Πλατανιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Το κίνημα Strong me ρίχνει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, φως στο φαινόμενο της έμφυλης βίας, δημιουργώντας μια διαδραστική καμπάνια κατά των Γυναικοκτονιών, με στόχο τη νομική αναγνώριση του όρου και την αλλαγή του νομικού πλαισίου.

Σε μια ουσιαστική εκδήλωση μνήμης, κοινή με άλλους 30 Δήμους της χώρας και με την αιγίδα της ΚΕΔΕ, με σεβασμό και οδύνη για τις γυναίκες που δολοφονήθηκαν το 2021, στήθηκε μνημείο, με μια καλλιτεχνική σύνθεση από αφίσες μηνυμάτων και ζευγάρια γυναικείων παπουτσιών, ισάριθμων των τραγικών θυμάτων.

Όπως αναφέρει και σε σχετικό δελτίο τύπου ο Δήμος Πλατανιά:

Στον Δήμο μας, είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στο φαινόμενο της έμφυλης βίας για έναν ακόμα λόγο, ότι τον Ιούλιο του 2019 συνέβη ένα τραγικό και αποκρουστικό γεγονός γυναικοκτονίας σε Αμερικανίδα επιστήμονα αναγνωρισμένου κύρους στον χώρο της Βιολογίας, η οποία είχε επισκεφθεί τον Δήμο μας πολλές φορές και συμμετείχε σε επιστημονικό ερευνητικό συνέδριο.

Έτσι στο μνημείο μας τοποθετήθηκε συμβολικά ένα ακόμα ζευγάρι γυναικεία παπούτσια, από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Πρόεδρο Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου κα. Ασπασία Λουπάκη. Η δράση πλαισιώθηκε από ομιλίες, ανάλογη μουσική και τραγούδι, σε ζωντανή σύνδεση με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ξεχωριστό χαιρετισμό 1” λεπτού απεύθυνε διαδικτυακά αλλά και στους παρευρισκόμενους, η Αντιδήμαρχος, κυρία Ασπασία Λουπάκη:

“Σας καλησπερίζουμε σήμερα εδώ, από τον δήμο Πλατανιά, από την Κρήτη. Συμμετέχουμε σε αυτή την πρωτοβουλία διότι θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι και εδώ, στην περιφέρεια της Κρήτης, είμαστε κοντά σε κάθε συμπολίτισσά μας, σε κάθε γυναίκα, για να διώξει το φόβο που υπάρχει. Να γνωρίζουν όλες οι γυναίκες ότι υπάρχει κάποιος άνθρωπος, είτε αιρετός είτε σε υπηρεσίες, να σταθεί δίπλα τους και αυτοί μπορούν να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε ανάγκη τους.

Αυτό το μήνυμα δεν αφορά μόνο κάποιες γυναίκες, αλλά μπορεί να αφορά και οποιονδήποτε άλλον γνωρίζει και θα έπρεπε με τον τρόπο του και με την ενημέρωση προς εμάς, να βοηθήσει !

Αυτό το μήνυμα στέλνουμε από δω, από τον Δήμο Πλατανιά. Είναι μια ξεκάθαρη στάση μας και σας στέλνουμε και τους χαιρετισμούς του δημάρχου μας, κυρίου Γιάννη Μαλανδράκη, με το μήνυμα του, ότι είμαστε εδώ, διώξτε το φόβο, είμαστε όλοι μαζί.”

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων και η Αντιδήμαρχος, κα Χρυσούλα Μαραγκουδάκη, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος, κα Σοφία Μαλανδράκη- Κρασουδακη, ο Πρόεδρος Κοινότητας Πλατανιά, κος Γιώργος Κουκουτσάκης, η Αντιπρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανιά, κα Χρυσούλα Βλαζάκη και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Η συμμετοχή του Δήμου Πλατανιά στο ιδιαίτερο αυτό δρώμενο συνιστά ένα ισχυρό μήνυμα προς όλες τις γυναίκες που βιώνουν έμφυλη βία, ότι δεν είναι μόνες, δεν είναι αδύναμες, δεν πρέπει να μένουν σιωπηλές!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook