Χανιά | Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Γιάννη Μάντακα

χανιά-συλλυπητήρια-μηνύματα-για-τον-θ-1223302

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα για την απώλεια του Γιάννη Μάντακα:

«Με ιδιαίτερη θλίψη, πληροφορηθήκαμε για τον θάνατο ενός σπουδαίου Χανιώτη, του Γιάννη Μάντακα. Ενός ακούραστου λαογράφου, ο οποίος τις τελευταίες δεκαετίες είχε αφιερώσει τη ζωή του στη συλλογή υλικού και στα έργα του, αποτύπωσε ήθη, έθιμα και παραδόσεις του τόπου μας.

Μεταξύ άλλων, ο εκλιπών πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Β΄ Παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου στα Χανιά, συγκεντρώνοντας ιστορικά, πολεμικά και λαογραφικά κειμήλια, που συνέλεξε από διάφορες οικογένειες της Κρήτης.

Η παρουσία του ήταν λαμπρή και η παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του, ανεκτίμητη.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

“Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Πλατανιά για την απώλεια του Γιάννη Μάντακα”

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, στο άκουσμα του θανάτου  του ιστορικού – συλλέκτη  Γιάννη Μάντακα,  προέβη στην παρακάτω δήλωση:

“…Η είδηση θανάτου του αγαπητού κι ακούραστου συλλέκτη Γιάννη Μάντακα γέμισε με θλίψη την τοπική κοινωνία των Χανίων και ιδιαίτερα του Δήμου Πλατανιά, απ όπου καταγόταν. Λάτρης της ιστορίας και της παράδοσης, των ηθών και των εθίμων του τόπου μας, εργάστηκε με ζήλο και μεράκι για τη συγκέντρωση και τη διάσωση πολύτιμου ιστορικού, πολεμικού και λαογραφικού υλικού, εκδίδοντας μάλιστα σημαντικά ιστορικά πονήματα και πρωτοστατώντας στην ίδρυση του  Β΄ Παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου στα Χανιά.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια,  στην οικογένειά του και στους οικείους του…”

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΑΝΙΩΝ, ΝΙΚΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΗ

Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορηθήκαμε την εκδημία του Γιάννη Μάντακα, ενός ξεχωριστού μέλους της Χανιώτικης Κοινωνίας, γόνου ιστορικής οικογένειας από τους Λάκκους, με μεγάλη προσφορά στην πατρίδα μας.

Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους συλλέκτες των ηθών και των εθίμων μας, των παραδόσεών μας και της Ιστορίας μας, υλικό που με επιμέλεια συγκέντρωσε και μας άφησε παρακαταθήκη στα πονήματα που εξέδωσε. Με την ίδια επιμέλεια συγκέντρωσε ιστορικά και πολεμικά κειμήλια, βάζοντας τις βάσεις για τη δημιουργία του Πολεμικού Μουσείου Χανίων.

Ο Γιάννης Μάντακας έφυγε από κοντά μας, αφήνοντας ισχυρό το αποτύπωμά του εδώ, σμιλεύοντας με το πέρασμά του το χρόνο.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook