Χανιά | Συλλέκτης δώρισε 22 όπλα στο Πολεμικό Μουσείο του Δήμου Σφακίων | Photos

χανιά-συλλέκτης-δώρισε-22-όπλα-στο-πολε-1438739

Πλουσιότερο έγινε το Λαογραφικό – Πολεμικό Μουσείο του Δήμου Σφακίων που βρίσκεται στο χωριό Ασκύφου, από τη Παρασκευή 29 Απριλίου, καθώς ένας συλλέκτης δώρισε 22 όπλα με σημαντική ιστορία.

Ο Δήμος Σφακίων, σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως ο δωρητής είναι ο συλλέκτης Δημήτρης Ερηνάκης, ο οποίος προτού προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, είχε ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που απαιτούνται. Η μεταφορά και η τοποθέτηση των εκθεμάτων έγινε με τη συνοδεία του Λοχαγού και Μουσειολόγου, Νικολάου Ρούσσου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση – ευχαριστήριο του Δήμου Σφακίων:

«Στα υπάρχοντα εκθέματα, ήρθαν να προστεθούν 22 επιπλέον όπλα καθένα από τα οποία κουβαλά ένα κομμάτι της ιστορίας. Τα παραπάνω 22, αποτελούν συνέχεια των 27 που στο παρελθόν προσφέρθηκαν από τον ίδιο δωρητή που δεν είναι άλλος από τον κ. Δημήτρη Ερηνάκη. Οι τίτλοι που τον συνοδεύουν είναι πολλοί. Θα αρκεστούμε σε αυτόν του συνταξιούχου αρχιτέκτονος μηχανικού. Ο Δημήτρης Ερηνάκης γεννήθηκε στα Χανιά. Ωστόσο, η μακρινή καταγωγή του από τον Καλλικράτη Σφακίων, τον ώθησε τα τελευταία χρόνια να εγκατασταθεί στο Ασκύφου, όπου πλέον έγινε χωριό του. Υπήρξε αξιόλογος συλλέκτης καταφέρνοντας να συγκεντρώσει σημαντικά κειμήλια, μέρος των οποίων θέλησε να δωρίσει στο Μουσείο του Ασκύφου.

Ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες σύναψε χρησιδάνειο με το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, με τη προϋπόθεση ότι τα κειμήλια θα καταλήξουν στο Ασκύφου.

Η μεταφορά και η τοποθέτηση των τελευταίων εκθεμάτων ,έγινε με τη συνοδεία του Λοχαγού και Μουσειολόγου κ.Νικολάου Ρούσσου.

Όλα τα όπλα έχουν αποστρατικοποιηθεί σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Ο Δήμος Σφακίων ευχαριστεί θερμά το συντοπίτη μας πλέον κ Δημήτρη Ερηνάκη για την αγάπη και προσφορά του στο τόπο, τον κ. Νικόλαο Ρούσσο για την τιμή που μας έκανε να επιμεληθεί ως Μουσειολόγος την τοποθέτηση των εκθεμάτων και φυσικά τη διοίκηση του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών για τη συνεργασία και προσφορά της, λαμβάνοντας υπόψιν και τη πρόθεση τους να μας δωρίσουν επιπλέον εκθέματα.

Μακάρι η παραπάνω κίνηση να εμπνεύσει και άλλους συλλέκτες.

Ως Δήμος Σφακίων, εργαζόμαστε και αναζητούμε τη μόνιμη επάνδρωση του παραπάνω μουσειακού χώρου ώστε να καταστεί περισσότερο προσβάσιμος στον επισκέπτη».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook