Χανιά | Συλλαλητήριο την Πέμπτη για τα κτίρια στο Λόφο Καστέλι

χανιά-συλλαλητήριο-την-πέμπτη-για-τα-κ-1013242

Συλλαλητήριο ενάντια στην ξενοδοχοποίηση των κτιρίων του Πολυτεχνείου στο Λόφο Καστέλι διοργανώνουν σωματεία εργαζομένων των Χανίων την Πέμπτη στις 18:30 στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Σε ανακοίνωση κάλεσμα αναφέρονται τα παρακάτω:

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ Ν.ΧΑΝΙΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΧΑΝΙΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ Ν.ΧΑΝΙΩΝ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν.ΧΑΝΙΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΟΓΕ) Ν.ΧΑΝΙΩΝ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22/10 ΓΙΑ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ ΚΑΣΤΕΛΙ

ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Η επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά στα δικαιώματά μας ολοένα και εντείνεται. Η καθημερινότητα των εργατών σε όλους τους κλάδους, των άνεργων που έχουν αυξηθεί δραματικά  γίνεται συνεχώς πιο δύσκολη. Το άγχος, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα μεγαλώνει. Γι’αυτό φροντίζει φυσικά η εκάστοτε κυβέρνηση όπως και η τωρινή που κύριο μέλημά της είναι πως θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ενώ στον αντίποδα στην κυριολεξία κατακρεουργεί τα όποια δικαιώματα μας έχουν απομείνει, τόσο των δικών μας όσο και των παιδιών μας.

Γιατί δε θα μπορούσε να μείνει στο απυρόβλητο αυτής της πολιτικής το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Τρανά παραδείγματα είναι τις τελευταίες ημέρες οι διώξεις των μαθητών που κινητοποιούνται και η προσπάθεια καταστολής των συγκεντρώσεών τους. Παράλληλα στο νομό μας βιώνουμε το τελευταίο διάστημα την προσπάθεια που κάνουν ώστε το ιστορικό κτίριο της 5ης Μεραρχίας στο Λόφο Καστέλι να αξιοποιηθεί ως ξενοδοχειακή- τουριστική μονάδα.

Αφορά στην ουσία την μόρφωση των παιδιών μας

Ενώ το φοιτητικό κίνημα τα τελευταία χρόνια επανειλημμένα επισημαίνει τις ελλείψεις  και τα προβλήματα που υπάρχουν ( πχ  κτιριακές υποδομές), αντί να δοθούν λύσεις,  δίνεται προτεραιότητα στο κεφάλαιο να εκμεταλλευτεί την  μόρφωση για να ικανοποιήσει την ανάγκη του για κέρδος.

Είναι πολιτική επιλογή και ευθύνη  της  προηγούμενης  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που στήριζε την οικονομική αυτοτέλεια των Πανεπιστημίων, είναι πολιτική επιλογή και ευθύνη  της τωρινής κυβέρνησης της ΝΔ  που προωθεί την εκποίηση του συγκεκριμένου χώρου, είναι πολιτική επιλογή και ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της τωρινής που ακολουθούν την πολιτική της ΕΕ.

Τα ταξικά σωματεία είναι δίπλα στον Χανιώτικο λαό, διπλά στους φοιτητές  καταδικάζοντας έμπρακτα αυτή την απόφαση από την πρώτη στιγμή. Είναι ανάγκη πιο επιτακτικά να παλέψουμε μέσα από τα σωματεία μας , ενάντια στην επιχειρηματική δράση στην παιδεία , ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας.

Είναι ανάγκη σαν εργαζόμενοι να διεκδικήσουμε

  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Καμία επιχειρηματική εκμετάλλευση των δημόσιων χώρων
  • Τα κτίρια να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες σε υποδομές προς το συμφέρον της νεολαίας και του λαού.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22/10  ΣΤΗΣ 18.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook