Χανιά | Συλλαλητήριο «για την υπεράσπιση της υγείας και κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή την Παρασκευή το απόγευμα

Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο «για την υπεράσπιση της υγείας και κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή, κάνει με ανακοίνωση του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων.

Η νέα κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Η ανακοίνωση:

OΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ 6μμ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Ένας Χρόνος Πανδημίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας και διεκδικούμε τα δικαιώματα μας, κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή.

Οι εργαζόμενοι όλα τα προηγούμενα χρόνια με τη δουλειά τους έχτισαν το λεγόμενο θαύμα του Τουρισμού από το οποίο τελικά τίποτα δεν κέρδισαν. Αντ’ αυτού είδαν τους μεγάλους επιχειρηματίες να βγάζουν αμύθητα κέρδη από τη δουλειά τους. Οι εργαζόμενοι στον αντίποδα, όσοι ήταν τυχεροί και δούλεψαν, είδαν με πρόφαση τον ιό να παίρνονται νέα βάρβαρα μέτρα σε βάρος τους. Απλήρωτες υπερωρίες, κομμένα ρεπό, μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση λόγω του πολύ μειωμένου προσωπικού είναι ορισμένα από αυτά. Την ίδια ώρα οι άνεργοι ιδιαίτερα στους κλάδους που σχετίζονται με τον τουρισμό έφτασαν σε δραματικά επίπεδα.

Ένα χρόνο τώρα οι εποχικά εργαζόμενοι του Νομού μας ζουν κυριολεκτικά σε άθλιες συνθήκες. Την χρονιά που μας πέρασε πολλοί συνάδελφοί μας δεν προσλήφθηκαν καν με αποτέλεσμα να μην εντάσσονται σε καμία επιδότηση, αρκετοί δούλεψαν 2-3 μήνες αλλά απορρίφθηκαν από το επίδομα ανεργίας με αποτέλεσμα εδώ και μισό χρόνο να μην έχουν καθόλου εισόδημα και οι πιο «τυχεροί» πήραν κάποια ψίχουλα.

Στον αντίποδα  η κυβέρνηση μοιράζει εκατομμύρια σε μεγαλοξενοδόχους, αεροπορικές εταιρίες και μεγαλοεργοδότες του κλάδου. Τα αλλεπάλληλα lock down ένα χρόνο τώρα και η επίκληση στην ατομική ευθύνη καθημερινά αποδεικνύεται ότι δεν λύνουν την αύξηση των κρουσμάτων.

Η έλλειψη μέτρων προστασίας στα σχολεία, στους  εργασιακούς χώρος , η λογική του κόστους- οφέλους στην υγεία εκτοξεύουν τον αριθμό των κρουσμάτων και κάνουν το σύστημα υγείας να στενάζει. Τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ έχουν φτάσει στα όρια τους  και ο εμβολιασμός που προανήγγειλαν τόσο καιρό προχωράει με ρυθμούς “χελώνας”. Όλα τα παραπάνω δεν κρύβονται με την άγρια καταστολή και τη βία που στόχο έχει την νέα πραγματικότητα που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση προς όφελος των εργοδοτών.

Η λογική του «εχθρού» λαού που καλλιεργεί η κυβέρνηση , συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων θα βρει μαζική απάντηση από τον εργαζόμενο λαό και την νεολαία. Οι Αύρες, τα ΜΑΤ, οι ομάδες ΔΕΛΤΑ δεν μπορούν να πνίξουν την δίκαιη οργή και αγανάκτηση του λαού μας!

Οι μαζικοί και οργανωμένοι αγώνες του ταξικού εργατικού κινήματος το προηγούμενο διάστημα απέδειξαν ότι μόνο οι αγώνες της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας μπορούν να δώσουν ελπίδα και διέξοδο. Έχουν λυσσάξει γιατί βλέπουν ότι ο λαός μας δεν είναι διατεθειμένος να δεχτεί να πληρώσει για άλλη μία φορά την κρίση τους!  Η ενότητα, η αλληλεγγύη , οι ανυποχώρητοι οργανωμένοι αγώνες, είναι τα όπλα των εργαζομένων και είναι πολύ πιο ισχυρά από τις δυνάμεις καταστολής!

Διεκδικούμε:

  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.
  • Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.
  • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.
  • Να διασφαλιστεί το δικαίωμα επαναπρόσληψης όλων των εποχικών εργαζόμενων.
  • Εισόδημα για όλους μέχρι να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα και να ανοίξουν οι επιχειρήσεις.
  • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.
  • ΣΣΕ χωρίς μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων με υποχρεωτική εφαρμογή σε όλη τη χώρα

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ  ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!!

Απαντάμε δυναμικά, αγωνιστικά στο κλίμα αστυνομοκρατίας, στην κρατική βία και καταστολή!

Ο μόνος δρόμος ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν κατακτήσεις, είναι η οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς, οι μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις των σωματείων απέναντι στο κράτος και την μεγαλοεργοδοσία.”

Zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ