Χανιά | Συλλαλητήριο για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

χανιά-συλλαλητήριο-για-την-παγκόσμια-1007945

Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Κυριακή 8 Μάρτη στις 12μ.μ. Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, απευθύνει με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:

Το 2019 είναι η χρονιά που σηματοδότησε την επιστροφή των μαζικών κινημάτων. Από τη Χιλή, την Καταλονία, τη Βολιβία μέχρι το Χονγκ-Κονγκ, το Λίβανο και το Ιράκ, τις απεργίες διαρκείας στη Γαλλία, οι εξεγέρσεις μπαίνουν ξανά στην ημερήσια διάταξη. Μέσα σε αυτά τα  κινήματα οι γυναίκες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, δείχνοντας με τον πιο καθαρό τρόπο ότι το «μισό του ουρανού» παραμένει στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να αλλάξουμε την κοινωνία.

Εδώ, η κυβέρνηση της ΝΔ, εκτός από κυβέρνηση που τα χαρίζει όλα στα αφεντικά, είναι και κυβέρνηση του σεξισμού. Από τα 2000 ευρώ σε κάθε Ελληνίδα που θα γεννήσει, μέχρι τις σεξιστικές διαφημίσεις στο ΜΕΤΡΟ. Από τις οικονομικές ανισότητες στους μισθούς μέχρι την διάλυση του κράτους πρόνοιας που φορτώνουν στις γυναίκες την αναπαραγωγή των νέων εργαζόμενων και την φροντίδα των ηλικιωμένων.

Οι επιθέσεις της κυβέρνησης, που θέλουν να απολύσουν τους συμβασιούχους, να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να χτυπήσουν το ασφαλιστικό, στρέφονται πολύ περισσότερο ενάντια στις γυναίκες της εργατικής τάξης αφού σε μεγάλους κλάδους όπως στα νοσοκομεία και στην εκπαίδευση οι συμβασιούχοι είναι κατά πλειοψηφία γυναίκες. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις τα αιτήματα της μισής εργατικής τάξης, των γυναικών, να γίνουν αιτήματα πάλης όλου του εργατικού κινήματος.

Το 2020 κλείνουν 110 χρόνια  από το Συνέδριο Γυναικών στην Κοπεγχάγη που πήρε την απόφαση, ύστερα από πρόταση της Κλάρα Τσέτκιν, να καθιερωθεί η 8 Μάρτη ως Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών.

Είναι μια μεγάλη επέτειος που αξίζει να γιορταστεί με μαζικές διαδηλώσεις στις 8 Μάρτη.

Οι γυναίκες ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Καλούμε στο  συλλαλητήρο στις 8 Μάρτη στην πλ. της Αγοράς στις 12μ.μ.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook