Χανιά | Συλλαλητήριο ενάντια στην επίσκεψη του ελικοπτεροφόρου «USS Iwo Jima» από το ΚΚΕ

χανιά-συλλαλητήριο-ενάντια-στην-επίσ-1224410

Συλλαλητήριο ενάντια στην άφιξη του ελικοπτεροφόρου USS Iwo Jima του αμερικανικού 6ου στόλου στα Χανιά την επόμενη εβδομάδα διοργανώνει την Πέμπτη 27 Μαΐου η  Τ.Ε Χανίων του Κ.Κ.Ε, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Η ανακοίνωση – κάλεσμα:

Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Η Τ.Ε Χανίων του Κ.Κ.Ε καλεί σε συγκέντρωση και συλλαλητήριο την Πέμπτη 27/5, στις 6:30 μ.μ.,  στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, με αφορμή τον ελλιμενισμό στο λιμάνι της Σούδας του ελικοπτεροφόρου USS Iwo Jima του αμερικανικού 6ου στόλου.

Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο Σπύρος Αγριμάκης, Γραμματέας της Τ.Ε Χανίων του Κ.Κ.Ε.

Καλούμε τον Χανιώτικο λαό σε ξεσηκωμό ενάντια στην επίσκεψη του 6ου στόλου. Τα ιστορικά μέρη που μεγαλούργησε η ΕΑΜική αντίσταση και ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας, δεν είναι μέρος για εκδρομές των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών φονιάδων. Ο χανιώτικος λαός έχει μνήμη και πρέπει να τους υποδεχτεί όπως τους αρμόζει.

Ο λαός μας γνωρίζει τι σημαίνει ΝΑΤΟ, που από την στιγμή της ίδρυσής του έχει σχεδιάσει και εκτελέσει δεκάδες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, πραξικοπήματα και έχει ευθύνη για τον ξεριζωμό ολόκληρων λαών.

Σε αυτούς τους σχεδιασμούς μπλέκεται όλο και περισσότερο η χώρα μας, με ευθύνη διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων. Η Ελλάδα με την πρόσφατη επίσκεψη του ΥΠΕΞ σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον ρόλο που θέλουν να παίξουν «ως πυλώνας σταθερότητας και υπέρμαχος της προώθησης της ασφάλειας και ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή».

Αυτή η αμερικανοΝΑΤΟική σταθερότητα είναι που νομιμοποιεί και διαιωνίζει την κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ, ενθαρρύνει την επιθετικότητα των ισραηλινών κυβερνήσεων και την πολιτική των εποικισμών, αναγνωρίζει το δικαίωμα του πάνοπλου Ισραηλινού κράτους στην αυτοάμυνα απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό.

Αυτή την πολιτική υπηρετεί τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, που θεμελίωσε την στρατηγική συμμαχία το 2016 με το κράτος δολοφόνο.

Είναι η ίδια πολιτική, που δε διστάζει να θυσιάσει την ανθρώπινη ζωή, σε συνθήκες πανδημίας, προκειμένου να διαφυλάξει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Η ίδια πολιτική που γεννά τη φτώχεια και την ανεργία. Που φέρνει τις ανατροπές του αιώνα με το νέο αντεργατικό έκτρωμα, το γκρέμισμα εργατικών κατακτήσεων, που κερδήθηκαν με το αίμα των λαών, προκειμένου να φορτώσει και πάλι στο λαό τα βάρη της νέας καπιταλιστικής κρίσης. Η ίδια πολιτική που γεννά τα καραβάνια των προσφύγων από το αιματοκύλισμα των λαών. Η ίδια πολιτική που πιστά έχουν υπηρετήσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα!

Ο ελληνικός λαός όμως έχει πλέον την πείρα. Ξέρει πως τίποτα δεν έχει να κερδίσει από την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Αντίθετα, η ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην Ν.Α Μεσόγειο, με την χώρα μας να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, η αναβάθμιση της βάσης της Σούδας,  μετατρέπουν την χώρα μας σε μαγνήτη μεγαλύτερων κινδύνων, ρίχνουν νερό στον μύλο της τούρκικης επιθετικότητας.

Όλοι στην συγκέντρωση του ΚΚΕ την Πέμπτη 27/5, στις 6.30μ.μ., στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς!

Θέλουμε τη Σούδα λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών!

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook