Χανιά | Συλλαλητήριο Εκπαιδευτικών – «Η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα υγειονομικό μέτρο και προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από μία μάσκα»

χανιά-συλλαλητήριο-εκπαιδευτικών-1107126

Ανεπαρκές χαρακτηρίζουν οι εκπαιδευτικοί στα Χανιά, το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων εξαιτίας της πανδημίας καθώς όπως σημειώνουν δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για διαμοιρασμό των πολυπληθών τμημάτων , ενώ παράλληλα προσπαθεί να περιγράψει μέτρα που είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστούν.

Όπως σημείωσαν οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Χανίων σε συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η όποια οργάνωση και ασφάλεια υπάρχει στα σχολεία οφείλεται στο φιλότιμο δασκάλων και καθηγητών.

Ο κ. Νεκτάριος Πετράκης Γραμματέας του ΣΕΠΕ ανέφερε πως δεν υπάρχουν παντού καθαρίστριες ενώ στα Χανιά 270 είναι τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η κα Μαρία Γιαννάκη μέλος του Δ.Σ του ΣΕΠΕ εκλεγμένη με την Αγνωστική Συσπείρωση είπε μεταξύ άλλων ότι δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρα για την ασφάλεια και την υγιεινή στα σχολεία και την προστασία των μαθητών.

Ανάφερε επίσης ότι περισσότερα από το 65% των τμημάτων στα δημοτικά και σχεδόν το 75% των τμημάτων στα νηπιαγωγεία έχουν περισσότερα από 16 παιδιά ανά τμήμα.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων κ. Γιάννης Κυριακάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι όλα ξεκίνησαν ομαλά, «αλλά ομαλότητα δεν είναι να στοιβάζεις μαθητές όπου χωράνε ίσα – ίσα και δεν μπορούν να αναπνεύσουν».

Τόνισε ότι «δεν είναι ομαλότητα να μην παίρνεις κανένα σοβαρό υγειονομικό μέτρο και αντί αυτού, προσπαθείς να κρυφτείς πίσω από μία μάσκα.

Σε σχετική της ανακοίνωση η ΕΛΜΕ σημειώνει μεταξύ άλλων:

Το εκπαιδευτικό και γονεϊκό κίνημα, από το καλοκαίρι ακόμα, διεκδίκησε συγκεκριμένα μέτρα ασφάλειας και προστασίας της υγείας στα σχολεία μέσα στις συνθήκες πανδημίας που για 7ο μήνα βιώνουμε και ενώ τα περιοριστικά μέτρα για το Νομό μας παρατείνονται. Το κυριότερο: Τα σχολεία ν’ ανοίξουν σε καθημερινή βάση για όλους τους μαθητές, με μέγιστο αριθμό 15 μαθητές ανά τμήμα και 1,5m ελάχιστη απόσταση. Το χτύπημα του κουδουνιού τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου επιβεβαιώνει και στο Νομό μας ότι κανένα από αυτά δεν υλοποιήθηκε, παρά την προσπάθεια εφησυχασμού της κυβέρνησης ότι όλα είναι «έτοιμα» και στη θέση τους, προτάσσοντας παραπλανητικά την «ατομική ευθύνη» έναντι της δικής της. Όπως αποδείχτηκε ούτε οι μάσκες δεν ήταν εγκαίρως στη θέση τους, αν και όλο αυτό το διάστημα είχαμε άφθονο χρόνο να εμπεδώσουμε το … ιλιγγιώδες ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ της γενναιόδωρης κρατικής προσφοράς για τις ανάγκες της Δημόσιας Εκπαίδευσης!

Η ΕΛΜΕ Χανίων έδωσε και δίνει τον αγώνα να καταγραφεί η πραγματική εικόνα στα Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού, γι’ αυτό και πραγματοποίησε με δική της πρωτοβουλία συνάντηση με το Δήμαρχο Χανίων (3/9) και με τον προϊστάμενο ΔΔΕ (7/9), ενώ στηρίξαμε το αίτημα εκπαιδευτικών και γονιών του 5ου Γυμνασίου για μη σύντμηση τμημάτων στις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν.

Zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Συλλαλητήριο Εκπαιδευτικών – «Η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα υγειονομικό μέτρο και προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από μία μάσκα»

  1. Ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Έλλάδος κ . Κυριάκο Μητσοτάκη
    Αξιότιμε κ . Πρωθυπουργέ
    Παρακαλώ να εξετάσετε το ενδεχόμενο να συνδυάσετε την χρήση της μάσκας των μαθητών με την τοποθέτηση διαφανών διαχωριστικών στα θρανία όλων των βαθμίδων .
    Τα μέτρα αυτά σε συνδυασμό με την άμεση πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού για την καθαριότητα των σχολικών κτηρίων μπορούν να αποτελέσουν καθοριστικό παράγοντα στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του κορονοϊού .
    Με τιμή
    Θεόδωρος Χατζηπαντελής
    Χανιά Κρήτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook