Χανιά | Συγκίνηση και τελευταίες παρουσίες συμβούλων στο κλείσιμο της θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου | Photos

χανιά-συγκίνηση-και-τελευταίες-παρου-911534

Σε έντονα φορτισμένο κλίμα αποχαιρετισμού έκλεισε η θητεία της παρούσας σύνθεσης του δημοτικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση πριν την ανάληψη καθηκόντων των νέων αιρετών.

Το δημοτικό συμβούλιο Χανίων αποχαιρετά τους δημοτικούς συμβούλους που τα τελευταία 5 χρόνια ήταν στις εκλεγμένες θέσεις του Δήμου, ενώ μερικοί από τους συμβούλους τοποθετήθηκαν και για τελευταία φορά ως συμμετέχοντες στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας στην τελευταία του ομιλία, ευχαρίστησε όλους τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους για την συνεργασία και κάνοντας την αυτοκριτική της δημοτικής περιόδου, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Αισθάνομαι υπερήφανος για το έργο μας και τους ανθρώπους, που μαζί μου το στήριξαν μέχρι το τέλος και τους ευχαριστώ.

Παραδίδουμε στην κοινωνία των Χανίων σημαντικό υλοποιημένο έργο και έργο προετοιμασμένο για υλοποίηση με μια τεράστια οικονομική προίκα.

Ένας δημοτικός κύκλος κλείνει και ένας νέος ανοίγει, στον οποίο ως «Ενεργοί Πολίτες» θα είμαστε παρόντες, μαζί με πολλούς από εσάς, με γνώμονα το όφελος των πολιτών.

Ευχαριστώ όλα τα μέλη του παρόντος Δημοτικού Συμβουλίου και των Τοπικών Συμβουλίων για τη συνεργασία μας και τη συμβολή τους, μικρή ή μεγάλη, στην προώθηση των θεμάτων του Δήμου μας».

Μερικοί από τους δημοτικούς συμβούλους που δεν εκλέχθηκαν για την επόμενη δημοτική περίοδο αλλά και κάποιοι που τερματίζουν την αυτοδιοικητική τους πορεία, μίλησαν σε κλίμα συγκίνησης για την λειτουργία του θεσμού του δημοτικού συμβουλίου και την πορεία τους.

Μεταξύ άλλων μίλησαν οι: Νίκος Παπαντωνάκης, Μαρία Κοκκινάκη, Γιώργος Σχοινοπλοκάκης, Γιώργος Κουκλάκης, Κυριάκος Καζάκος, Ευτυχής Κονταξάκης, Γιάννης Περράκης, αλλά και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μανώλης Αδοντάκης.

Παρόλαυτα, δεν έλλειψαν και οι εντάσεις στην τελευταία συνεδρίαση, με αυτές να επικεντρώνονται στη θητεία της δημοτικής αρχής, όσα έγιναν και όσα όχι.

Από την κ. Αγγελάκη εκφράστηκε ότι ήταν ελλειπής η δράση και ο στόχος της δημοτικής αρχής με έργα που δεν έγιναν, ενώ από τη μεριά του ο κ. Παπαδογιάννης ευχήθηκε το επόμενο Δημοτικό συμβούλιο να είναι καλύτερο από το προηγούμενο.

Ο κ. Σαρρής δήλωσε πως η κυβερνησιμότητα των δήμων δεν εξαρτάται μόνο από αριθμητικές πλειοψηφίες που θα στηρίζουν τη δημοτική αρχή, αλλά θα πρέπει να συμμετέχουν αξιόλογα άτομα που με σύνεση να αντιμετωπίζουν τα μείζονα θέματα του δήμου.

Ο Νίκος Παπαντωνάκης στην τελευταία του παρουσία στα αυτοδιοικητικά έδρανα του δήμου, μίλησε συγκινημένος για την πορεία του και είπε ότι με συνέπεια υπηρέτησε και υπερασπίστηκε τα οφέλη της λαϊκής οικογένειας. Είπε μάλιστα ότι η σκληρή κριτική που έχει ασκήσει κατά καιρούς, ωστόσο την έκρινε ως αναγκαία. Αποκάλεσε την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ως το 2ο σπίτι και δήλωσε παρών οπότε αν αυτό χρειαστεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook