Χανιά | Ο Μίκης Θεοδωράκης στα εγκαίνια του Θεάτρου, που πήρε το όνομά του | Photos+Video

χανιά-ο-μίκης-θεοδωράκης-στα-εγκαίνια-1276263

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη έγιναν τα εγκαίνια του θεάτρου, που πήρε το όνομά του, στον χώρο του Παλιού Τελωνείου στα Χανιά.

Με συγκίνηση και χαρά παρέλαβε την τιμητική πλακέτα, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος διάβασε τον λόγο του, τον οποίο αφιέρωσε στον παππού του τον Μιχάλη και στον πατέρα του το Γιώργο.«Αυτοί οι δύο άνδρες έβαλαν μέσα μου την Ελλάδα και την Κρήτη. Στον κακοτράχαλο δρόμο που είχα στη ζωή, μου στάθηκαν σαν φάρος. Θέλω να μείνω στη μνήμη των απογόνων μας σαν μουσικός και επαναστάτης σαν επαναστάτης και μουσικός.Αγωνίστηκα για την ελευθερία στη ζωή και στη μουσική», ανέφερε μεταξύ άλλων στο λόγο του ο Μίκης Θεοδωράκης.

Η εκδήλωση ονοματοδοσίας περιελάμβανε και συναυλία με τους Μαρία Φαραντούρη, Στέφανο Κορκολή, Σοφία Μανουσάκη και Ιωάννα Φόρτη, τους οποίους πλαισiωσαν μουσικά η λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», τα «Κίτρινα ποδήλατα» και το μουσικό σύνολο «Vamos».Στην τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Αντώνης Μπαλωμενάκης, Θόδωρος Φορτσάκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, δήμαρχοι και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Στον προαύλιο χώρο του Θεάτρου «Μίκης θεοδωράκης», είχε στηθεί γιγαντοοθόνη για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση εκατοντάδες Χανιώτες, που δεν ήταν δυνατόν να χωρέσουν μέσα στο νέο θέατρο.zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Ο Μίκης Θεοδωράκης στα εγκαίνια του Θεάτρου, που πήρε το όνομά του | Photos+Video

  1. Έναν καλό λόγο για αυτούς που εργάστηκαν για να κατασκευαστεί αυτό το θέατρο – κόσμημα φυσικά δεν θα βρεθεί κανείς να πει.
    Αν ήταν για καμιά λακκούβα όμως ή τίποτα πεταμένα σκουπίδια θα ακολουθούσε το άρθρο σειρά σχολίων.
    Τα καλά προφανώς γίνονται στον αυτόματο και μόνο για τα κακά υπάρχουν ευθύνες.
    Υ.Γ.: Εννοείται ότι δεν αναφέρομαι στους πολιτικούς της πόλης αλλά στους ανθρώπους που δούλεψαν πολύ σκληρά για να πραγματοποιηθεί αυτό το έργο παρά τις πολλές αντιξοότητες.
    Συγχαρητήρια σε όλους αυτούς λοιπόν από εμένα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook