Χανιά | Συγκέντρωση κόντρα στον ρατσισμό: «Η συγκέντρωση στη Σούδα αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά αίτια της καταπίεσης και της φτώχειας»

χανιά-συγκέντρωση-κόντρα-στον-ρατσισ-452806

«Η πρόσφατη ρατσιστική συγκέντρωση ενάντια στους πρόσφυγες και μετανάστες στο λιμάνι της Σούδας είναι μια κίνηση που εντάσσεται σε μια πανελλαδική τάση που αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά αίτια της καταπίεσης και της φτώχειας και εντείνει τον κοινωνικό κανιβαλισμό» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών στα Χανιά, καλώντας τον κόσμο σε συγκέντρωση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής 17/5 στις 4 το απόγευμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το σκοτάδι που αυτή η τάση σκορπάει πασχίζει να εμπεδωθεί στο δημόσιο χώρο με καλέσματα μίσους.

Αναγνωρίζουμε ότι πρόκειται για μία κρίσιμη ιστορική καμπή και θεωρούμε επιτακτικό το να κινητοποιηθούμε άμεσα. Δεν μπορεί οι υμνητές της «καθαρότητας του γένους και της φυλής» να οικειοποιούνται τα ζητήματα δικαιωμάτων που αφορούν στην ατζέντα του κόσμου της εργασίας και των αγώνων. Για την υποτίμηση της ζωής και της εργασίας μας δε φταίνε οι απελπισμένοι, οι φτωχότεροι των φτωχών. Η εποχή που έρχεται θα είναι σκληρή και αν δε δράσουμε κινδυνεύει να καταπατηθεί ό,τι έμεινε όρθιο. Μετά την πρωτόγνωρη εμπειρία του ιού, η νέα κανονικότητα επιβάλλει περιστολή δικαιωμάτων και ελευθεριών, καταπάτηση των εργασιακών κεκτημένων, φτωχοποίηση μεγάλης μερίδας της κοινωνίας, περισσότερο φόβο, μεγαλύτερη ανασφάλεια και στέρηση βασικών δημόσιων αγαθών.

Καλούμε κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο, οργάνωση, συλλογικότητα, φορέα, αλλά και κάθε έναν/κάθε μία από μας, να πάρει δημόσια θέση απέναντι στις τάσεις εκφασισμού της κοινωνίας. Να δώσουμε ηχηρό παρόν και να μην επιτρέψουμε να διαδοθεί το μίσος και το δηλητήριο του φασισμού. Η παρακαταθήκη των αντιφασιστικών, εργατικών, αντιπολεμικών, περιβαλλοντικών αγώνων που δόθηκαν στον τόπο δεν ακυρώνεται. Η πλατεία δε θα γίνει αρένα μίας εξουσίας που βάζει τους καταπιεσμένους να αλληλοσπαραχτούν.

Την Κυριακή, 17/5, στην Πλατεία Αγοράς, στις 16:00, συναντιόμαστε ντόπιοι και μετανάστριες για να σπάσουμε το φόβο με τη δυναμική παρουσία μας στο δρόμο.»

zarpanews.gr

3 thoughts on “Χανιά | Συγκέντρωση κόντρα στον ρατσισμό: «Η συγκέντρωση στη Σούδα αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά αίτια της καταπίεσης και της φτώχειας»

  1. Να κρατάτε και καμιά αντιψειρική λοσιόν φάρμακο για τους ψύλους-μαντάκους-τσιμπούρια γιατί με τόσους «άπλυτους» που θα μαζευτούν τα χρειάζεστε……..

  2. Βρε αφηστε τα αυτα! Ολοι μαζι να ενωθουμε γιατι ερχεται ΠΕΙΝΑ!! Να διαδηλωσουμε για τις ζωες μας!!

    ΥΓ. Διαολε επιλεγετε κατι μερες… Κυριακη μεσημεροαπογευμα με 35 βαθμους!!
    Βεβαια απο το να κλεινουν δρομοι κτλ καλια Κυριακες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook