Χανιά | Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Λόφο Καστέλι ετοιμάζει η Πρωτοβουλία – Θέλει συνάντηση με Πρωθυπουργό

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πρωτοβουλία Ενάντια στην Ξενοδοχοποίηση του Λόφου Καστέλι, όπου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι θέλει να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ότι ετοιμάζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο:

“Η Πρωτοβουλία εκφράζει την ικανοποίηση της σε σχέση με πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για την θετική στάση του Πρωθυπουργού ενάντια στην εκχώρηση των μνημείων στον Λόφο Καστέλι υπενθυμίζοντας ότι στο σχεδιασμό μας είναι και η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς στους οποίους θα καταθέσει τις πάνω από 4.000 υπογραφές που έχουν έως σήμερα συλλεχθεί και αυτές που θα ακολουθήσουν.

Η πρωτοβουλία ενάντια στη Ξενοδοχοποίηση των Μνημείων στο Λόφο Καστέλι κατά την ανοικτή συνάντηση της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου στην αίθουσα του ΤΕΕ έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1. Ενεργοποίηση και συνεχή πλαισίωση των ομάδων εργασίας (Γραμματείας, Επικοινωνίας, Νομικών και Πολεοδομικών Θεμάτων, Οργανωτικού και τέλος Οικονομικών που σχετίζονται την μεταβίβαση). Δρομολογήθηκε η πρώτη συνάντηση της ομάδας Νομικών η οποία επεξεργάζεται ήδη τις πτυχές της μεταβίβασης της δημόσιας περιουσίας των Μνημείων στο Λόφο Καστέλι από το Πολυτεχνείο Κρήτης στην «Εταιρεία Αξιοποίησης της Περιουσίας του Πολυτεχνείου και του Τεχνολογικού Πάρκου», τα θέματα του επονομαζόμενου διεθνή διαγωνισμού και τη σύμβαση με τον Ιδιώτη.

2. Συνεχή παρακολούθηση τυχόν παρεμβάσεων και «εργασιών» στα Μνημεία της πόλης και την άμεση κινητοποίηση των πολιτών και των αρμόδιων αρχών

3. Εντατικοποίηση της συλλογής υπογραφών με παρεμβάσεις σε δημόσιους χώρους οι οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί.

4. Συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου και την Εταιρεία Αξιοποίησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Ήδη έχει ζητηθεί συνάντηση.

5. Έκδοση ενημερωτικού υλικού.

6. Αλλαγή της ημέρας της εβδομαδιαίας ανοικτής συνάντησης από Παρασκευή σε Τετάρτη στις 8 μ.μ. στην αίθουσα του ΤΕΕ.

7. Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στον Λόφο Καστέλι επί της οδού Κανεβάρο στο παλιό λιμάνι.”

zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν πάτε βρε παιδιά να διαμαρτυρηθείτε να φτιαχτεί κάνα πεζοδρόμιο, κανένας δρόμος να περπατάει ο κόσμος σ’ αυτήν την άθλια Πόλη. Να φτιαχτεί καμία πλατεία να παίζουν τα παιδιά με ασφάλεια? Μας έχετε ζαλίσει με τον λόφο Καστέλι. Ψωμί δεν είχαμε τυρί μας φέρανε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ