Χανιά | Συγκέντρωση διαμαρτυρίας παρά την κακοκαιρία πραγματοποίησαν οι μουσικοί – Δείτε τι ζητούν

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, παρόλες τις δύσκολες καιρικές συνθήκες η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου/Παράρτημα Κρήτης στη πλατεία Δικαστηρίων, για να αποσυρθεί το άρθρο 8 του «νομοσχεδίου Λιβάνιου», πρώην «Πέτσα».

Ακόμα και μετά τις σχετικές τροποποιήσεις που έγιναν στο άρθρο 8, ύστερα από τη μαζική κινητοποίηση την Πέμπτη 11/02 στην Αθήνα, αφήνεται ανοιχτό το παράθυρο στη λογοκρισία. Η διατύπωση της πρώτης παραγράφου στοχοποιεί τα έργα που διακινούνται μέσα από υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων, εφόσον «εμπεριέχουν υποκίνηση σε βία ή μίσος εναντίον ομάδας ανθρώπων ή μέλους ομάδας». Με αυτές τις γενικές αναφορές βάζουν στο στόχαστρο έργα με κοινωνικό και ριζοσπαστικό περιεχόμενο. Εξισώνουν τα έργα αυτά, με εκείνα που έχουν ρατσιστικό, σεξιστικό ή εθνικιστικό περιεχόμενο. Αφήνει για αργότερα την εξειδίκευση του «τρομονόμου» στο οπτικοακουστικό έργο που διακινείται στο διαδίκτυο και κρατά τη λογοκρισία για τα έργα που διακινούνται στις πλατφόρμες.

Αντιπροσωπεία της σωματειακής επιτροπής παρέδωσε το ψήφισμα που στηρίζουν 120 καλλιτέχνες στα Χανιά και έχει συγκεντρώσει χιλιάδες υπογραφές στην Ελλάδα, στην Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Οι μεγάλες αντιδράσεις που έδειξε η κοινωνία μας, ενάντια στο άρθρο 8 δείχνουν ότι δε θα είναι εύκολος ο δρόμος τους.

Συνεχίζουμε με μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση του σωματείου το Σάββατο 20 Φλεβάρη ώρα 15.00 στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ