Χανιά | Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετά τον δεύτερο θάνατο διανομέα

χανιά-συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-μετά-783074

Και η Λαϊκή Ενότητα συμμετέχει μαζί με την Πρωτοβουλία Αντίστασης και το ΝΑΡ, στην συγκέντρωση που θα γίνει στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής, στην Πλατεία Αγοράς μετά τον θάνατο και δεύτερου διανομέα φαγητού σε τροχαίο στα Χανιά.

Η ΛΑΕ

«Δεύτερος διανομέας φαγητού έχασε τη ζωή του στα Χανιά μέσα σε λίγες μέρες, μετά το νέο τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε τη νύχτα στην πόλη, όταν το δίκυκλο που οδηγούσε 21χρονος εργαζόμενος συγκρούσθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες με ένα άλλο δίκυκλο.

Το περιστατικό συνέβη στη συμβολή των οδών Σφακιανάκη και Αντωνίου Γιάνναρη κοντά στην Πλατεία Δικαστηρίων και από τη σύγκρουση τραυματίσθηκε βαρύτατα ο διανομέας, που παρά την προσπάθεια των διασωστών του ΕΚΑΒ υπέκυψε στα τραύματά του.

Είναι το δεύτερο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, αφού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ένας 27χρονος, που επίσης εργαζόταν ως διανομέας, έχασε τη ζωή του όταν η μηχανή που οδηγούσε εξετράπη της πορείας της και κατέληξε σε τοιχίο. Είναι αμφίβολο αν οι ντόπιοι κυβερνητικοί βουλευτές , κόμματα του συστήματος, ασχοληθούν με το συμβάν. Το πιθανότερο είναι να προσπαθήσουν να το αποκρύψουν. Στην καλύτερη περίπτωση θα βάλουν τους εκάστοτε εργατοπατέρες, να προσπαθήσουν να ‘τα μπαλώσουν’. Ας μιλήσουμε όμως την γλώσσα της αλήθειας. Δεν πρόκειται για ‘ατύχημα’ αλλά για δολοφονία. Για δολοφονία, μιας και συχνά επιβάλλεται στους εργαζόμενους να τρέχουν για τα ψίχουλα των 3 ευρώ την ώρα, χωρίς ασφάλιση, πολλές φορές πιεζόμενοι από την εργοδοσία στο να παραβαίνουν τον ΚΟΚ, με τους ίδιους να πρέπει να φροντίζουν για την συντήρηση των μηχανιακιών τους

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΓΕΝΑΡΗ στις 6.00μ.μ. πλ. Αγοράς».

Υπενθυμίζουμε ότι το πρωί της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο της πόλης στην οποία καλούνται οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις διανομής φαγητού. Στόχος της συνάντησης είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών για την ίδρυση σωματείου, ενώ θα συζητηθούν και τα προβλήματα του κλάδου.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook