Χανιά | Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους πρόσφυγες – «Διεκδικούμε ανθρώπινη στέγη – Να ανοίξουν τα σύνορα»

χανιά-συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-για-τ-1520605
Φωτογραφία αρχείου

Η ΚΕΕΡΦΑ Χανίων – Αντιρατσιστική κίνηση πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους πρόσφυγες την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Λιμεναρχείο Χανίων.

Απαιτούν να σταματήσουν τώρα οι δολοφονίες προσφύγων και τα pushbacks, διεκδικούν ανθρώπινη στέγη, άσυλο, υγεία και σχολεία για τα παιδιά. Να ανοίξουν τα σύνορα.

Συγκεκριμένα, τα όσα αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ:

Η δολοφονική πολιτική των κλειστών συνόρων και των pushbacks του Μητσοτάκη και του Μηταράκη οδήγησε στο θάνατο την 4χρονη προσφυγοπούλα που επέβαινε σε πλοιάριο με προορισμό την Ιταλία και είχε αποπλεύσει από τον Λίβανο.

Το προσφυγόπουλο είχε υποστεί πλήρη αφυδάτωση και έπεσε σε κώμα ως αποτέλεσμα της εξάντλησης των αποθεμάτων τροφίμων και πόσιμου νερού στο πλοιάριο. Όπως ανακοίνωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων το προσφυγόπουλο ήταν ήδη νεκρό όταν έφτασε στο νοσοκομείο. Το πλοιάριο, στο οποίο επέβαιναν 63 άτομα, εξέπεμπε σήμα SOS για τέσσερις μέρες χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η κυβέρνηση που ασχολείται πυρετωδώς με παρακολουθήσεις όπως του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ μετά τη δολοφονία της 5χρονης Μαρίας στον Έβρο επανέρχεται με ένα νέο ρατσιστικό έγκλημα στη θάλασσα νότια της Κρήτης. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αναζητούν στη θάλασσα τη σωτηρία από τους πολέμους ενώ για την κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελεί σύνορο που δεν επιτρέπεται να περάσουν οι εχθροί της πατρίδας!

Στη πράξη ο Μητσοτάκης την μετατρέπει σε παγίδα θανάτου και σε υγρό τάφο για τους πρόσφυγες. Είναι η ίδια πολιτική που έχει μετατρέψει το Λιμενικό σε ανθρωποδιώχτες προσφύγων στο Αιγαίο ενώ την ίδια στιγμή στοχοποιεί φωνές που καταγγέλλουν τη ρατσιστιστική δολοφονική πολιτική όπως του Ιάσωνα Αποστολοπουλου και της ολλανδής δημοσιογράφου Ινγκεμποργκ Μπέγκελ.

Αυτή η ρατσιστική κτηνωδία πρέπει να πάρει τέλος μαζί με την κυβέρνηση που την χρησιμοποιεί για να συσπειρώσει στη δεξιά πολυκατοικία τους φασίστες της Χρυσής Αυγής και των παραφυάδων της. Από το ποτάμι του Έβρου μέχρι τα νερά του Αιγαίου η βρόμικη πολιτική των ανταγωνισμών με την Τουρκία έχει μετατρέψει τα σύνορα σε αδιαπέραστο πέρασμα για πρόσφυγες που επιχειρούν να ξεφύγουν από το θάνατο στις χώρες τους. Είναι ώρα να διώξουμε τη κυβέρνηση των υποκλοπών, των ρατσιστικών δολοφονιών στα σύνορα, της ακρίβειας και της πολεμοκαπηλίας.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους πρόσφυγες – «Διεκδικούμε ανθρώπινη στέγη – Να ανοίξουν τα σύνορα»

  1. Εδώ υπάρχει άμεσος κίνδυνος τουρκικής εισβολής και σεις φωνάζετε «ανοίξτε τα σύνορα»

    Ποιοι είναι τελικά όλοι αυτοί οι περίεργοι που ζουν στην Ελλάδα και τα λένε αυτά σε κατάσταση πολέμου?
    Μήπως ανάμεσα μας υπάρχουν Τούρκοι πράκτορες?

    Υπερβάλλω? Κάνω λάθος?
    Μακάρι να ναι έτσι…

    Πάντως αν οι λαθρομετανάστες συνεχίζουν να έρχονται δίνοντας χιλιάδες ευρώ στους δουλεμπόρους και βάζουν τα παιδιά τους στα σαπιοκάραβο τότε αυτοί φταίνε για ότι συμβαίνει και όχι το λιμενικό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook