Χανιά | Σύγχρονο θέατρο, γυμναστήριο, ποδηλατόδρομος – Τι προβλέπει η μελέτη για τους Αγίους Αποστόλους

χανιά-σύγχρονο-θέατρο-γυμναστήριο-πο-1125354

Στην κρίση του Δημοτικού Συμβουλίου τίθεται η μεγαλεπήβολη μελέτη του Δήμου Χανίων για την ανάδειξη των Αγίων Αποστόλων και την ανάπλαση της περιοχής.

Σε αυτήν προβλέπεται από σύγχρονο θέατρο, μέχρι ποδηλατόδρομος, κλειστό γυμναστήριο και επιπλέον κόμβοι και πεζοδρόμια.

Όσον αφορά τη χωροθέτηση του υπαίθριου θεάτρου, θα είναι χωρητικότητας 630 θέσεων, στην περιοχή ανατολικά του υφιστάμενου γηπέδου ποδοσφαίρου, και θα δύναται να φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις και πολιτιστικά δρώμενα.

Ακόμη, προτείνεται η υπογειοποίηση των κάδων συλλογής απορριμμάτων, κάτι που χρησιμοποιείται ευρύτατα σε πόλεις του εξωτερικού, αφού η παρουσία των κάδων αλλοιώνει τον χαρακτήρα της εκάστοτε περιοχής και δημιουργεί εστίες ρύπανσης, ακαταστασίας, καθώς και δυσοσμίας.

Γενικότερα, στόχος της  μελέτης είναι:

• η αειφόρος διαχείριση της περιοχής

• η προστασία και ανάδειξη της περιοχής

• η αύξηση της λειτουργικότητας και η ομαλή συνύπαρξη των πολλαπλών χρήσεων του άλσους

• η αύξηση της παρεχόμενης ασφάλειας στους επισκέπτες της περιοχής μελέτης

zarpanews.gr

11 thoughts on “Χανιά | Σύγχρονο θέατρο, γυμναστήριο, ποδηλατόδρομος – Τι προβλέπει η μελέτη για τους Αγίους Αποστόλους

  1. Για θέσεις οχημάτων RV ούτε λόγος αν και το καλοκαίρι έχομε αρκετά, μέρος τουρισμού είναι και αυτά, είναι καιρός να βρείτε χώρο κατάλληλο έστω και με μίσθωση τουριστική χώρα ήμαστε. Χρυσή ακτή ανατολικό άλσος (ο θεός να το κάνει) αναξιοποίητο προτείνεται

      1. Τάκη δεν είναι τζαμπαζής όσοι έχουν RV με κόστος χιλιάδες ευρώ όσο μια κατοικία, είναι τρόπος ζωής , αυτή θα πάνε σε ταβέρνα, αυτή που πάνε σε ξενοδοχεία οι περισσότεροι φτάνουν στο αεροδρόμιο με δυο βαλίτσες χειμωνιάτικα και καλοκαιρινά περιμένοντας μια προσφορά και όπου τους πάνε. Αυτό τον τουρισμό έχουμε. Με έχουν ρωτήσει που έχει στάση λεωφορείο για Αθήνα.

  2. Πόσο πολύ χαίρομαι με τα σχέδια αυτά. καλύτερα από κόμικ. Πού είναι το μουσείο; πού είναι το ρολόι; που είναι η αγορά;
    Κάποιος έχει όρεξη να δημοσιοποιεί ζωγραφιές και να τα λέει έργα…ΧΑ ΧΑ ΧΑ

    παναγιωτάκη

  3. Θα γινει και μαζί με την αναβάθμιση του ΚΥΜ (Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών/Κολυμβητήριο Υψηλών Μεταναστών) Ακρωτηρίου και το Ποδηλατοδρόμιο, τον δρόμο που θα συνδέει Κουνουπιδιανα μεσω Κουμπελη- Χαλέπα – Χανιά, το κτίριο στο στρατόπεδο Τζομπανακη και την δημοτική καφετερία με 1€ καφεδάκι με θεά τον φαρο και το Κολομπο, στο Rosa Negra Δημοτικο Αναψυκτηριο.
    Α να μην ξεχνω το κλειστο Ακρωτηριου που θελει αναμαζεμα! Και ποιος στα καλα του θα εκανε εκει κλειστο, ο δαγκανιαρης του αιωνα ειναι. Τα κλειστα κλπ ειναι ευκολα προσβασιμα οχι στου @#$%^ τη μανα!

  4. Ο ποδηλατόδρομος δεν μπορεί να ενωθεί από τους Αγίους Αποστόλους με τη Νέα Χώρα παραλιακά? αυτό θα ήταν πολύ καλό, αλλιώς τι νόημα έχει, εκτος και αν οργανώσεις Ποδηλατικό Σταθμό στους Αγίους Αποστόλους. Έχουμε πήξει στους εκθεσιακούς χώορυς και τους ψευτοκουλτουριάρηδες. Αφού έχεις νεώρια, πύλη της άμμου, παλιό τζαμί, και το οικόπεδο φιλέτο του Πολυτεχνείου, πάλι εδώ θέλεις το καλύτερο χώρο να το κάνεις εκθεσιακό χώρο? κάντε το μουσείο ή κατι σχετικό με τη θάλασσα όπως κάνουν στο Ηράκλειο δηλαδή κάτι πιο εξελιγμένο και σύγχρονο (πχ θαλασσόκοσμος, ιστορία θάλασσας).

  5. γεμίσαμε μακέτες. στις επόμενες εκλογες ο δήμαρχος θα μας λέει για μακέτες που έφτιαξε. γιατι αυτά τα έργα δεν ειναι υλοποιήσημα. Απλά δεν το ξέρει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook