Χανιά | Σβήνουν τη φωτιά στο λατομείο με τεράστιο εκσκαφέα – Έντονη μυρωδιά καμένου στο Χoρδάκι | Photos

χανιά-σβήνουν-τη-φωτιά-στο-λατομείο-με-1304705

Τέσσερις μέρες έχουν περάσει από την ημέρα εκδήλωσης πυρκαγιάς σε παλιό λατομείο που βρίσκεται εκτός λειτουργίας στο Χoρδάκι Ακρωτηρίου (Δείτε ΕΔΩ) και το μεσημέρι της Τρίτης καπνοί και φλόγες συνέχιζαν να ξεπηδούν από τα βάθη του.

Πλησιάζοντας την περιοχή, η μυρωδιά του καπνού είναι ιδιαίτερα αισθητή και κάτοικοι  διαμαρτύρονταν ότι δεν μπορούν να ανοίξουν τα παράθυρά τους και να αναπνεύσουν καθαρό αέρα.

Στο ίδιο το λατομείο, μηχανήματα πραγματοποιούσαν επιχωματώσεις για να σβήσουν οριστικά τη φωτιά. Ένας εκσκαφέας βάρους άνω των 40 τόνων έριχνε χώμα πάνω από το υλικό που είχε πιάσει φωτιά, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του zarpanews.gr: Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου του δήμου Χανίων, Μιχάλη Τσουπάκη, οι εργασίες κατάσβεσης αναμενόταν να συνεχιστούν και, όπως είπε, εντός της Τρίτης η φωτιά θα πρέπει να έχει σβήσει. Ωστόσο, δεν είναι δεδομένο ότι κάτω από το χώμα η οργανική ύλη δε θα συνεχίσει να σιγοκαίει.

Το υλικό που έπιασε φωτιά, ανέφερε ο κ. Τσουπάκης, ήταν οργανική ύλη, την οποία αποθέτει η ΔΕΔΙΣΑ για την αποκατάσταση του λατομείου. Σύμφωνα με τα όσα είπε, πρόκειται για θρυμματισμένα κλαδιά και ξύλα, σχεδόν σαν πριονίδι. Η λογική της αποκατάστασης έγκειται στο ότι πάνω σε αυτό το υλικό, αργότερα, θα μπορεί να αναπτυχθεί βλάστηση.

Σε παλαιότερη φωτογραφία, φαίνεται το υλικό που υπήρχε στο λατομείο πολύ πριν την τελευταία φωτιά.Κάτοικοι της περιοχής έχουν εκφράσει παράπονα, ότι στο παλιό λατομείο πιθανόν να απορρίπτονται και άλλα υλικά, όπως λάστιχα ή λύματα, πράγμα που διαψεύδεται κατηγορηματικά από τη ΔΕΔΙΣΑ. Εκείνο που είναι πολύ αισθητό όμως αυτές τις μέρες στην περιοχή, είναι η έντονη μυρωδιά καμένου ξύλου.

Για τη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από την Πυροσβεστική. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ίχνη εμπρηστικού μηχανισμού δεν έχουν βρεθεί, ωστόσο η διαδικασία συνεχίζεται και η προανάκριση είναι σε εξέλιξη, καθώς θεωρείται απίθανο η φωτιά να προκλήθηκε από φυσικά αίτια, όντας σε περιφραγμένο χώρο που μάλιστα δεν χρησιμοποιούνταν.

Δείτε φωτογραφίες:zarpanews.gr

6 thoughts on “Χανιά | Σβήνουν τη φωτιά στο λατομείο με τεράστιο εκσκαφέα – Έντονη μυρωδιά καμένου στο Χoρδάκι | Photos

  1. Ο δημαρχος χανιων ασχολειται με διαφορες αρες μαρες κουκουναρες.για τα σοβαρα οπως το οτι αναπνεουμε τοξικα τωρα τεσσερις ημερες, απων…μονο για καμια διαβαση πιανο ειναι.
    Ενας σοβαρος δημαρχος θα ειχε παει ηδη να κανει ο ιδιος αυτοψια.
    Και μια ερωτηση κρισεως. Η εταιρεια που εκμεταλλευοταν το εν λογω λατομειο που εχει εγκαταλειφθει εχει μετοχο τον δημο χανιων;
    Γιατι δεν εχει υπαρξει αποκατασταση και εχουμε αυτη την ασχημια;μιλαμε για τουρισμο με αυτα τα χαλια;

  2. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΦΥΤΕΥΘΕΙ ΔΕΝΔΡΑ ΚΛΠ. ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ.
    ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΒΕΓΛΙΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΛΟΓΕΡΗ;
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΜΗ ΤΟΝ ΤΡΑΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΙΛΑΦΙ.
    ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ;

  3. Δημαρχος της πλακας.αντιπεριφερειαρχης της πλακας.διευθυνση περιβαλλοντος της πλακας.υγειονομικο επισης της πλακας.
    Αναπνευστε τα χειροτερα υπολειμματα σκουπιδιων Χανιωτες.αυτα ψηφισατε αυτα σας αξιζουν να σας επιστρεφουν στα μουτρα.

  4. ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΕΝΑ ΜΕΙΓΜΑ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΣΙΚΩΘΕΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΜΑΡΙΔΑΣ.
    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕ ΦΩΤΙΕΣ ΤΟΞΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ 500 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
    ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ, ΜΗ ΧΑΝΙΩΤΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΗ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΣΑΝ ΑΜΟΙΒΑΔΑ ΣΤΟ ΧΑΝΙΩΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΥΣΤΗΜΑ, ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΤΗΣ ΔΕΔΙΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ.

  5. Περιβάλλον και αέρας όπως τα θέλανε τόσα χρόνια. Όλα τα σκουπίδια τοξικά πυρηνικά στο ακρωτήρι. Όπου μπορεί ο καθένας πετάει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook