Χανιά | Στρατιωτική δύναμη στην Γαύδο

χανιά-στρατιωτική-δύναμη-στην-γαύδο-762699

Την ώρα που η Τουρκία αμφισβητεί ευθέως την ελληνική ΑΟΖ αλλά και τα σύνορα μας με τη Λιβύη κι ενώ στη Βουλή κατατέθηκαν ήδη οι συμβάσεις για την παραχώρηση θαλάσσιων οικοπέδων σε Ιόνιο και Κρήτη και στην περιοχή νοτίως της Γαύδου, προκειμένου να αρχίσουν οι έρευνες για υδρογονάνθρακες , ο ελληνικός στρατός κάνει αισθητή την παρουσία του στο ακριτικό νησί.

Στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες δύναμη του στρατού, στο πλαίσιο άσκησης που πραγματοποίησε. Σύμφωνα μάλιστα με κατοίκους της Γαύδου, οι ασκήσεις διαρκούσαν όλο το 24ωρο.

Η δήμαρχος του νησιού Λίλιαν Στεφανάκη είπε στο neakriti.gr ότι δεν υπήρξε καμία ανησυχία στο νησί καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιούνται στρατιωτικές ασκήσεις στη Γαύδο. «Συνήθως κατασκηνώνουν στο ελικοδρόμιο και η παρουσία τους είναι διακριτική. Αυτή τη φορά είχαμε ενημερωθεί για την παρουσία τους μέσω email από την διοίκηση της μονάδας» είπε η κ. Στεφανάκη.

Από την πλευρά τους οι λιγοστοί κάτοικοι του αρκιτικού νησιού στάθηκαν κυρίως στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας συνολικά της ελληνικής κοινωνίας και όχι μόνο των ακριτών. Άλλωστε οι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων κινήθηκαν σε περιοχές κοντά στο ελικοδρόμιο προς Αϊ Γιάννη, χωρίς να διαταράξουν τον τουρισμό και τις δραστηριότητες στο νησί.

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook