Χανιά | Στους δρόμους πάλι οι εργαζόμενοι για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων τους

χανιά-στους-δρόμους-πάλι-οι-εργαζόμεν-1117557

Νέα κινητοποίηση προγραμματίζουν σωματεία και σύλλογοι για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων την ερχόμενη Τρίτη στις 18:30 το απόγευμα στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί από τα παρακάτω σωματεία:

«Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων, Σωματείο Τροφίμων & Ποτών Ν. Χανίων, Συνδικάτο Κατασκευών Ν. Χανίων, Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ν. Χανίων, Σύλλογος Γυναικών (ΟΓΕ) Ν. Χανίων.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Με επιτυχία την Δευτέρα  5 Οκτώβρη  στις 18:30 στον  Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών τηρώντας  τα αναγκαία μέτρα προστασίας ,ολοκληρώθηκε η σύσκεψη τον σωματείων και συνδικαλιστών για τον συντονισμό και την οργάνωση πάλης των εργαζομένων, για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Μεταφέρθηκε πλούσια εμπειρία από  τους  χώρους δουλειάς και συζητήθηκε η οργάνωση της αντίστασης μας ενάντια στην κυβέρνηση ,στους επιχειρηματικούς ομίλους για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας στην εργασία, την υγεία , την παιδεία, εν όψει του καλέσματος για πανεργατικό συλλαλητήριο την Τρίτη 13 Οκτώβριου με σύνθημα  «Τώρα μαζικός αγώνας για την προστασία της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων του «.

Για να μην μείνει κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα.

Το συλλαλητήριο την Τρίτη 13 Οκτωβρίου  θα δώσει  μαζική   και δυναμική απάντηση στους αντεργατικούς νόμους

Είναι ανάγκη να οργανώσουμε την απάντηση μας στην επίθεση που δέχεται το δημόσιο σύστημα  υγείας  και τα εργασιακά μας δικαιώματα… να οργανώσουμε την απάντηση στις απλήρωτες υπερωρίες που νομιμοποιεί η κυβέρνηση, στο πετσόκομμα του Δώρου Χριστουγέννων  και στην εμπορευματοποίηση της Υγεία μας… να οργανώσουμε την απάντηση για τις αλλαγές  των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων με στόχο  να αποδυναμωθεί και να απομαζικοποιηθεί  το ταξικό εργατικό κίνημα.

Είναι αγώνας για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος

Μια γροθιά ενάντια στις λογικές που κόμματα όπως ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ ενισχύουν τον φόβο και τον συντηρητισμό.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των αναγκών των εργαζομένων της πόλης μας. Μοναδικό μας όπλο, η συλλογική πάλη και διεκδίκηση!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

  • Πλήρης επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημοσίου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές Υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Να υπάρξει έτοιμο προς εφαρμογή σχέδιο επίταξης του ιδιωτικού τομέα, διαγνωστικών Κέντρων. Μαζικά τεστ πρέπει να γίνουν δωρεάν στον πληθυσμό όπου απαιτείται. Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και στα μέτρα μαζικής μεταφοράς.
  • Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.
  • Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Απαλλαγή των εργαζομένων από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο Internet για όλο το διάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.
  • Καμία μείωση μισθού ,απώλεια εισοδήματος των εργαζομένων. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία. Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα.
  • Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφαλείας μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε να είναι ασφαλές το αναγκαίο άνοιγμα των σχολείων. Αλλά και η ομαλή λειτουργία τους κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Δεν θα αφήσουμε κανένα χώρο δουλειάς, κανέναν εργαζόμενο απροστάτευτο. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να βρεθούμε κοντά στους εργαζόμενους και να οργανώσουμε την πάλη μας.

Πρόγραμμα περιοδειών

Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων

Σάββατο  10/10  11πμ         ΣΥΝΚΑ ΚΙΣΣΑΜΟΥ,ΣΥΝΚΑ ΠΛΑΤΕΙΑ 1866, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ (ΣΤΗΝ ΣΚΑΛΙΔΗ)  Σάββατο  10/10 12πμ          HONDO CENTER, PUBLIC, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ

Δευτέρα 12/10   6μμ            Η&Μ, PULL&BEAR, ZARA

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ 18:30 ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ. ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook