Χανιά | Στους δρόμους οι γονείς για τα μέτρα στα σχολεία – «Δημιουργούν ανοσία της αγέλης» | Video + Photos

χανιά-στους-δρόμους-οι-γονείς-για-τα-μ-1361487

Σε συγκέντρωση προχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης ο σύλλογος γονέων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων αντιδρώντας στον τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίζεται η κατάσταση στις σχολικές μονάδες των Χανίων.

Στην συγκέντρωση που έγινε στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, παρόντες ήταν επίσης σύλλογοι γονέων και από άλλα σχολεία των Χανίων, φοιτητικοί σύλλογοι, σύλλογοι εργαζομένων, αλλά και το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων, δείχνοντας την στήριξή τους.

Όπως επεσήμαναν στο zarpanews.gr oι γονείς ζητούν από την κυβέρνηση να γίνουν περισσότερες ενέργειες σε ότι αφορά την αύξηση των μέτρων στα σχολεία για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊου, με μείωση των μαθητών ανά τμήμα, άμεση και σωστή διαχείριση των κρουσμάτων αλλά και στελέχωση με καθηγητές, σε μια περίοδο που τα κρούσματα αυξάνονται και τα κενά είναι πολλά.

Επισημαίνουν, ότι με τον τρόπο τον οποίο γίνεται σήμερα η διδασκαλία, επιδιώκεται η ανοσία της αγέλης, αφού η διασπορά τόσο εντός της σχολικής κοινότητας, όσο και εκτός αυτής είναι αρκετά μεγάλη.

Θεωρούν επίσης επιτακτική ανάγκη την στελέχωση του συστήματος υγείας ώστε να μπορέσει να γίνει καλύτερη διαχείριση της πανδημίας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου γονέων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων Ορέστης Κουτουλάκης αναφέρθηκε στην ύψιστη προστασία της υγείας με την λήψη των σωστών μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων αλλά και την προστασία της υγείας των παιδιών.

Η γραμματέας του Συλλόγου Γονέων Πατσουράκη Ηλέκτρα ζήτησε τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την μη διασπορά του κορονοϊού με χορήγηση μάσκών για τα παιδιά αλλά και σχολικούς νοσηλευτές που θα μπορέσουν να κάνουν σωστή ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.  Σχετικά με τις προσλήψεις που ανακοινώθηκαν, για την κάλυψη όσων καθηγητών νοσούν, ανέφερε ότι οι προσλήψεις είναι μόνο 14, σε έναν νομό με 100 λειτουργικά κενά και ότι οι τρεις μήνες είναι «σταγόνα στον ωκεανό».

Από τη μεριά της η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Χανίων αναφέρθηκε στην άμεση ανάγκη να βοηθηθούν και οι υπάλληλοι καθώς οι περισσότεροι από αυτούς είναι γονείς, ειδικά στην περίπτωση που νοσούν τα παιδιά τους όπου γίνεται μείωση στις αποδοχές τους, κατά 50%.

Δείτε φωτογραφίες:

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Στους δρόμους οι γονείς για τα μέτρα στα σχολεία – «Δημιουργούν ανοσία της αγέλης» | Video + Photos

  1. Κάποιοι πολίτες απαιτείται -αδιάλειπτα- από το κράτος διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
    Ο καθένας από εμάς οφείλει να τηρεί παντού τα στοιχειώδη μέτρα ατομικής προφύλαξης, αλλά και δημόσιας κατ’ επέκταση, για να κατορθώσουμε ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ να προστατεύσουμε το υπέρτατο αγαθό της υγείας όλων.
    Οι υπόλοιποι πολίτες, πότε θα μιλάμε για την εύρυθμη λειτουργία της εκάστοτε σχολικής κοινότητας;; Ή μήπως δεν είναι αυτονόητη αυτή η αρμοδιότητα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook