Χανιά | Στους δρόμους οι γονείς, εξοργισμένοι για την διαχείριση την πανδημίας και τις ελλείψεις στα σχολεία

χανιά-στους-δρόμους-οι-γονείς-εξοργισ-1072657

Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο καλεί ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γενικού Λυκείου Χανίων σήμερα στις 18:30 στην πλατεία Αγοράς. Γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές αλλά και πολίτες γενικότερα, θα συγκεντρωθούν σήμερα για να διεκδικήσουν καλύτερα μέτρα για τα σχολεία και την διαχείριση της πανδημίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σίγουρα από ότι φαίνεται θα διανύσουμε μια ιδιαίτερη χρονιά με νέα σύνθετα προβλήματα Αυτό όμως που προέχει για εμάς τους γονείς είναι να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα με ευθύνη του υπουργείου παιδείας για την ασφάλεια των παιδιών μας αλλά και των εκπαιδευτικών.

Το επόμενο διάστημα πρέπει από κοινού να διεκδικήσουμε ώστε να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για ισότιμη δωρεάν μόρφωση των παιδιών μας..

Για τις ανάγκες των παιδιών μας για μόρφωση και ασφάλεια σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες χρειαζόμαστε με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία χωρίς να μετακυλίεται το κόστος και η ευθύνη σε γονείς μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Τάξεις μέχρι 15 μαθητές .Επαρκές μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό. Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας για τις αυξημένες ανάγκες του σχολείου μας. Αύξηση του κονδυλιού της σχολικής επιτροπής για αναλώσιμα(Μέσα Ατομικής Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κ.λ.π.). Αποπεράτωση της ενεργειακής αναβάθμισης του σχολείου μας με παράλληλο έλεγχο στην στατικότατα του κτηρίου.

Λόγω μη πραγματοποίησης Σχολικών Εκδρομών για τη φετινή σχολική χρονιά, άμεση επιστροφή του συνόλου των χρημάτων σε όλους τους γονείς που καταχρηστικά παρακρατήθηκαν από τα τουριστικά γραφεία μέσω ΠΝΠ της κυβέρνησης. Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και στους µαθλητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.

Να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας με προσλήψεις προσωπικού και δημιουργία ΜΕΘ. Δημιουργία σχολιατρικης υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και την διαχείριση των κρουσμάτων.

Αγαπητοί γονείς η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία είναι επιβεβλημένη για όλους τους μαθητές. Είναι αναγκαία για μορφωτικούς και παιδαγωγικούς λόγους, για αναπλήρωση της περσινής μαθησιακής διαδικασίας, για λόγους ομαλής συνέχισης της κοινωνικοποίησης τους και συγκρότησης της προσωπικότητας τους που διαπλάθεται σε αυτές τις ηλικίες.

Ως γονείς μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να διεκδικήσουμε ουσιαστικά μέτρα για να μη γίνει η διαχείριση της πανδημίας αφορμή για να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο οι κοινωνικές και μορφωτικές ανισότητες. Γιαυτό πρέπει να συμμετέχουμε και εμείς στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θα γίνει την Πέμπτη 17/9 στις 18:30 στην Αγορά.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook