Χανιά | Στους δρόμους οι αγρότες – Στήνουν μπλόκο στην εθνική oδό | Video + Photos

χανιά-στους-δρόμους-οι-αγρότες-στήν-1374202

Τον ΒΟΑΚ στο ύψος του κόμβου στα Μεγάλα Χωράφια εκλεισαν στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης αγρότες και κτηνοτρόφοι που διαμαρτύρονται για την οικονομίκή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.

Η κυκλοφορία των αυτοκίνητων διακόπηκε, ενώ οι συγκεντρωμένοι ξεδίπλωσαν πανό, ζητώντας μέτρα προστασίας του εισοδήματος τους.

«Ο υπουργός άλλαξε, αλλά σκοπός είναι να αλλάξει η πολιτική», είπε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλογών Χανίων, Μανούσος Σταυριανουδάκης.

«Οι τιμές των προϊόντων δεν καλύπτουν τις ανατιμήσεις σε όλα όσα χρειαζόμαστε για να παράξουμε», είπε ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Παλαιών Ρουματων, Νεκτάριος Μπομπολάκης. «Ένα κουτί φυτοφάρμακα κόστιζε 40 και τώρα έχει πάει 150 ευρώ. Στα ελαιοδίχτυα διπλασιάστηκε η τιμή, τα καύσιμα ακρίβυναν», συμπλήρωσε.

Ο Θοδωρής Ραισάκης, πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαφονησίου ανέφερε ότι εδώ και 4 χρόνια έχει εμφανιστεί μια ασθένεια που πλήττει τις ντομάτες στην περιοχή και πως σύντομα δεν θα μπορούν καν να φυτέψουν.

Νωρίτερα, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι είχαν συγκεντρωθεί στον κόμβο Μουρνιών, ξεκινώντας τις κινητοποιήσεις που είχαν προαναγγείλει από την προηγούμενη εβδομάδα

Σε σύσκεψη που έκαναν επιτόπου, αναφέρθηκε ότι στο Ρέθυμνο οι συνάδελφοί τους έχουν αποφασίσει να κατέβουν επίσης σε κινητοποιήσεις και θα συντονιστούν σε όλη την Κρήτη, διεκδικώντας οικονομικές διευκολύνσεις στη φορολόγηση, τις τιμές των καυσίμων και στήριξη του πρωτογενή τομέα.

Την Τετάρτη αναμένεται αντιπροσωπεία αγροτών από τα Χανιά να μεταβεί στο Ρέθυμνο σε σύσκεψη που θα γίνει εκεί για να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook