Χανιά | Στους δρόμους αγρότες και κτηνοτρόφοι για τους δασικούς χάρτες και την απουσία στήριξης από την κυβέρνηση

χανιά-στους-δρόμους-αγρότες-και-κτηνο-1181007

Κάλεσμα για διαμαρτυρία με τα αγροτικά αυτοκίνητα την Πέμπτη 4 Μαρτίου στις 11 π.μ στον κόμβο των Μουρνιών και από τον Αγροτικό Σύλλογο Παλαιών Ρουμάτων, με αφορμή τους… αλλοπρόσαλλους δασικούς χάρτες, καθώς και την απουσία στήριξης αγροτών και κτηνοτρόφων από την κυβέρνηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Άλλο ένα χαράτσι έρχεται να προστεθεί στης πλάτες του αγρότη που δουλεύει σαν φαμέγιος από το ξημέρωμα έως ότου δύσει ο ήλιος, στην προσπάθεια που κάνει να ζήσει αυτός και η φαμίλια του καλλιεργώντας τη γη που του άφησαν οι προγονοί του. Ο Δασικοί Χάρτες που αναρτηθήκαν και βασιστήκαν σε αεροφωτογραφίες του 1945 έρχονται να χτυπήσουν δυνατά την καμπάνα στη συνείδηση όποιον ακόμα πίστευαν στις καλές προθέσεις των κυβερνήσεων που συναποφασίζουν και εφαρμόζουν της κατευθύνσεις της Ε.Ε.

Έχουν σαν στόχο μέσα στα ασφυκτικά περιθώρια που βάζουν για να υποβληθούν αντιρρήσεις ,αλλά και της κοστοβόρες προϋποθέσεις που χρειάζονται για να αποδείξει ο κάθε ένας ότι το χωράφι που καλλιεργεί από τότε που γεννήθηκε του ανήκει, και δεν κινδυνεύει αν χαρακτηριστεί Δασικό αργότερα, να του το πάρει το Κράτος.

Συνάδελφοι, όλοι με τα αγροτικά μας αυτοκίνητα την Πέμπτη 4 Μαρτίου στις 11 π.μ στον κόμβο των Μουρνιών

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ

 Για όλες τις εκτάσεις που ήταν και είναι αγροτικές και δεν αμφισβητείται ο αγροτικός

χαρακτήρας ενώ περιλαμβάνονται στις εκτάσεις που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες, το κράτος με δική του ευθύνη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση στα λαϊκά στρώματα.

 Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα των εξαιρέσεων από μεγάλες αναδασωτέες εκτάσεις από πυρκαγιά, χωρίς να ευνοηθούν καταπατήσεις, εκχερσώσεις, παράνομες αλλαγές χρήσης, χαρακτήρα και προορισμού εκτάσεων.

 Να μην χρησιμοποιηθούν οι δασικοί χάρτες και γενικότερα η δασική πολιτική ως εργαλείο ομηρίας των λαϊκών στρωμάτων και επιτάχυνσης των κερδοφόρων επενδυτικών σχεδίων των ομίλων.

 Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μετρά από το κράτος, ώστε να μην

επιβαρυνθούμε από διαδικασίες που το ίδιο το κράτος μας ανάγκασε να μπούμε και χωρίς δική μας ευθύνη.

 Να εξασφαλιστεί παράταση του χρόνου ενστάσεων – αντιρρήσεων λόγω των δυσκολιών που προκύπτουν από την πανδημία.

 Εξασφάλιση του αναγκαίου προσωπικού, μέσων,  πόρων στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για να ολοκληρώνονται οι απαραίτητες διαδικασίες για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων.

 Να αντιμετωπισθούν οι καταπατήσεις των μεγαλοαγροτών μεγαλοκτηνοτρόφων, μεγαλοξενοδόχων μεγαλοκατασκευαστών και λοιπών επιχειρηματικών ομίλων. Καμιά αναγνώρισή τους.

 Ριζική αναθεώρηση του πλαισίου, των κριτηρίων και των στόχων των δασικών χαρτών στην κατεύθυνση αντιμετώπισης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook