Χανιά | Στον προαύλιο χώρο της Μονής Γωνιάς στο Κολυμπάρι οι ακολουθίες για την Κοίμηση της Θεοτόκου

Στον προαύλιο χώρο της Μονής Γωνιά στο Κολυμπάρι, θα πραγματοποιηθεί η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπως κάνει γνωστό με ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου το τριήμερο από την Παρασκευή 14 Αυγούστου, έως και την Κυριακή 16 του μήνα, εξαιτίας των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ για τον κορονοϊό.

Η ανακοίνωση και το πρόγραμμα του εορτασμού :

Δεκαπενταύγουστος στην Ι. Πατριαρχική Μονή Γωνιάς

(Υπαίθριος Εορτασμός)

«Μετέστης προς την ζωήν, μήτηρ υπάρχουσα της ζωής».

Μητέρα της ζωής και μητέρα όλων μας η Υπεραγία Θεοτόκος, ζει για μας τους ανθρώπους, τα παιδιά Της, μεσιτεύοντας ακατάπαυστα υπέρ πάντων ημών. Η Ιερά, ιστορική,  σεβασμία, Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή  Μονή Οδηγητρίας  Γωνιάς Κολυμβαρίου εορτάζει και πανηγυρίζει την πάνσεπτο εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα.

Παρασκευή 14 Αυγούστου Ώρα 8.00μ.μ. Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός

Ώρα 10.00μ.μ. Ιερά Παράκλησις

Ώρα 11.00μ.μ. Νυκτερινή Θεία Λειτουργία όπου και θα ψαλλούν τα «Εγκώμια της Παναγίας» ενώπιον του Επιταφίου της Παναγίας, κατά την Ιεροσολυμίτικη τάξη.

Σάββατο 15 Αυγούστου.  Ώρα 7.30π.μ. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Ώρα 7.30μ.μ. Πανηγυρικός Αρχιερατικός  Εσπερινός.

Κτητορικό  Μνημόσυνο.

Κυριακή 16 Αυγούστου    Ώρα 7.00π.μ. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Ώρα  7.30μ.μ. Αρχιερατικός Εσπερινός

Των Θείων Λειτουργιών και Ιερών Ακολουθιών του τριημέρου θα προστεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος. Λόγω των νέων δεδομένων και ισχυουσών μέτρων και ως συμβολή προς την κατεύθυνση αυτή όλες οι Ιερές Ακολουθίες του τριημέρου θα τελεστούν εις τον ευρύχωρο και άνετο προαύλιο χώρο της Μονής, όπου θα έχει τοποθετηθεί και ο Επιτάφιος της Παναγίας, προς διευκόλυνση των ευλαβών προσκυνητών. Καλείται ο ευσεβής και Θεοτοκόφιλος λαός του Θεού όπως μετέχει του εορτίου τριημέρου και λάβει την ευλογία και χάρι της Παναγίας.

Εκ της Αδελφότητας της Ιεράς Μονής»

Zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ