Χανιά | Στον Καλογερή σήμερα οι αγρότες – Τι του ζήτησαν, τι τους είπε ο αντιπεριφερειάρχης

χανιά-στον-καλογερή-σήμερα-οι-αγρότες-1287405

Με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή συναντήθηκαν το πρωί της Πέμπτης εκπρόσωποι της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων.

Η δακοκτονία, οι δασικοί χάρτες και οι αυξημένες τιμές στις ζωοτροφές είναι τα θέματα που απασχολούν τους αγρότες οι οποίοι «παλεύουν» να σώσουν την παραγωγή τους.

Σε ότι αφορά την δακοκτονία, οι ελαιοπαραγωγοί τόνισαν την σημαντικότητα να προχωρήσει το πρόγραμμα, καθώς έχει ολοκληρωθεί μόνο ο δεύτερος ψεκασμός.

Σύμφωνα με τον κ. Καλογερή, η ήδη μειωμένη παραγωγή, φέτος πρέπει να διασωθεί. «Οι υπηρεσίες παρακολουθούν στενά το θέμα των παγίδων και έχουν ξεκινήσει ήδη τον 3ο ψεκασμό» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στις επαφές που είχε για το θέμα των δασικών χαρτών. Η Αντιπεριφέρεια έχει ήδη θίξει το ζήτημα στο αρμόδιο υπουργείο.

«Συζητάνε την παράταση που ζητήθηκε για τους δασικούς χάρτες. Αλλά την παράταση δεν θέλουμε να την θέλουμε όσον αφορά το χρονικό όριο. Την θέλουμε για να μπορούν οι επιστήμονες που δουλεύουν στην αναμόρφωση του δασικού χάρτη να προλάβουν να το αναμορφώσουν, να το φέρουν στην μορφή που πρέπει να είναι. Να συμπληρωθούν και κάποια στοιχεία από το Υπουργείο Υποδομών τα οποία είναι ψηφιοποιημένα και πρέπει να μπουν, ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να κάνουν δηλώσεις πάνω σε ένα υπόβαθρο σύμφωνα με την νομοθεσία» είπε ο κ. Καλογερής.

Κρατούν μικρό καλάθι οι αγρότες 

Οι αγρότες κρατούν… μικρό καλάθι για τις εξελίξεις στους δασικούς χάρτες, οπως τόνισε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μανούσος Σταυριανουδάκης.

Με την πλάτη στον τοίχο οι κτηνοτρόφοι

Αγωνιούν οι κτηνοτρόφοι, που βλέπουν τις τιμές των ζωοτροφών να αυξάνονται την στιγμή που αδυνατούν να πληρώσουν τα έξοδα.

«Πράγματι, εκείνοι που πορεύονται αποκλειστικά με την κτηνοτροφία θα δυσκολευτούν να τα βγάλουν πέρα με τις ανατιμήσεις. Πρέπει να στηριχθούν και εκείνοι όπως στηρίχθηκαν και άλλοι εργαζόμενοι» επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook