Χανιά | Στον Δήμο Πλατανιά και ανοικτή στο κοινό η συνδιάσκεψη του προγράμματος «Κρήνες»

χανιά-στον-δήμο-πλατανιά-και-ανοικτή-σ-830574

Μετά την πρόσφατη εκπαίδευση στο φιλόξενο χωριό των Βουβών το Πρόγραμμα ‘ΚΡΗΝΕΣ’

ολοκληρώνει για φέτος το οδοιπορικό στην ενδοχώρα του Δήμου Πλατανιά, οδεύοντας στην

καταληκτική εκπαιδευτική συνάντηση.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Πλατανιά-ΝΠΔΔ και το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης (Ε.Δ.Ε.Ε.Κ) σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης-Π.Ε Χανίων, την Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων (ΠΕΠΣΥ), την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, το Λύκειο των Ελληνίδων και το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο, διοργανώνουν την 2η Συνδιάσκεψη Πόλης -Ολομέλεια Κοινότητας «Κρήτη-Πλατανιάς, 2019», κλείνοντας έναν κύκλο κοινωνικοπολιτισμικής δράσης του Προγράμματος ‘ΚΡΗΝΕΣ’, με στόχους: την ανάδειξη από τους ίδιους τους πολίτες των Μνημείων-Κρηνών των χωριών τους, την ανακάλυψη πηγών άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς σχετικής με τα μνημεία (παραδοσιακά επαγγέλματα, προφορικές μαρτυρίες, λαϊκή παράδοση και δημιουργία κ.ά), την άσκηση των επιμορφούμενων στην Ενεργό Πολιτειότητα, στη Δικτύωση-Συνέργεια, καθώς και στην απόκτηση νέων γνώσεων, στάσεων και δεξιοτήτων.

Βασικοί άξονες εργασιών της Συνδιάσκεψης «Κρήτη-Πλατανιάς, 2019» θα είναι: Το γεγονός ότι το 2019 χαρακτηρίστηκε ως «Έτος ‘Έρωτόκριτου» για το Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Κρήτης, το ότι το 2019 ήταν έτος Βιβλικών Καταστροφών για τον τόπο, το γεγονός της συγκυρίας ότι η διεξαγωγής της Συνδιάσκεψης (23η Μαρτίου) τυγχάνει να εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας και τέλος το ότι υπάρχουν συνειδητοποιημένοι πολίτες που κατανοούν την αναγκαιότητα αλλαγής στην καθημερινή ζωή και πρακτική.

Στο παραπάνω πλαίσιο Πολίτες κι Εμπειρογνώμονες θα εκφράσουν σκέψεις, συναισθήματα και προτάσεις για μία βιώσιμη, δημιουργική, κοινωνικά αλληλέγγυα επόμενη ημέρα.

Προσκεκλημένος ως κεντρικός εισηγητής την πρώτη ημέρα 22/3/19 είναι ο Ομότιμος Καθηγητής-πρ. Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Ι. Φίλης, ο οποίος θα μιλήσει για την ‘ Ανθρώπινη Κλιματική Αλλαγή’, ενώ τη δεύτερη ημέρα το ενδιαφέρον στρέφεται στους ίδιους τους πρωταγωνιστές-συμμετέχοντες του Προγράμματος και στο τραπέζι διαλόγου των κκ Δημάρχων και του Αντιπεριφερειάρχη του Νομού με τον Μετεωρολόγο κ. Μ. Λέκκα, στον απόηχο των πρόσφατων γεγονότων.

Η Συνδιάσκεψη είναι ανοικτή στο κοινό και η είσοδος ελεύθερη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook