Χανιά | Στον «αέρα» οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο σπίτι» σε Κίσσαμο και Σέλινο

χανιά-στον-αέρα-οι-εργαζόμενοι-στο-801929

Στον αέρα φαίνεται πως βρίσκονται οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», των περιοχών Κισσάμου και Σελίνου, καθώς υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να χάσουν την δουλειά τους, εξαιτίας όπως σημειώνουν τροπολογίας της Κυβέρνησης που προβλέπει διαδικασίες μόνιμων θέσεων στους Δήμους, μόνο για εκείνους που μετείχαν στα εν λόγω προγράμματα παλιότερα.

Την Δευτέρα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τ.Ε Χανίων του ΚΚΕ, υπήρξε συνάντηση εργαζομένων στο πρόγραμμα της περιοχής με τον Γραμματέα της ΤΕ Αλέκο Μαρινάκη, καθώς και τον Φώτη Ρηγανάκο.

Η ανακοίνωση:

«Χτες, Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα της ΤΕ Αλέκο Μαρινάκη, καθώς και τον Φώτη Ρηγανάκο, με εργαζόμενους του προγράμματος ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’ των περιοχών Κισσάμου και Σελίνου, Λιτσαρδάκη Μαρία και Τομαζινάκη Οδυσσέα.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για την σοβαρή πιθανότητα να χάσουν την δουλειά τους, στην οποία οι περισσότεροι εργάζονται για πάνω από 20 χρόνια, εξαιτίας της τροπολογίας της Κυβέρνησης που προβλέπει διαδικασίες μόνιμων θέσεων στους Δήμους, μόνο για εκείνους που μετείχαν στα εν λόγω προγράμματα παλιότερα.  Τυπικά, όμως, στην περίπτωση των συγκεκριμένων εργαζόμενων αυτό ακριβώς δεν ισχύει, αφού την ευθύνη τους την έχει η Μητρόπολη Κισσάμου – Σελίνου, δηλαδή τους ‘’πετάει’’ εκτός μοριοδότησης στον επόμενο ΑΣΕΠ.

Η αντιπροσωπεία της ΤΕ, αφού εξέφρασε την συμπαράσταση της στους εργαζόμενους, επισήμανε τα εξής:

Το ΚΚΕ είναι σταθερό στην Θέση του για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Τόνισε ότι χρειάζεται άμεση απορρόφηση των εν λόγω εργαζομένων από τους εκάστοτε Δήμους. Καλεί την Κυβέρνηση και τα Δημοτικά Συμβούλια των Περιοχών αυτών να τους καλύψουν άμεσα, όπως επίσης και να δεσμευτούν ότι θα διευρύνουν τις ήδη υπάρχουσες δομές, σε εργαζόμενους και υποδομές, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του νομού.»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook