Το «λουκέτο» στο στάδιο αφήνει ξεκρέμαστους εκατοντάδες Χανιώτες αθλητές

το-λουκέτο-στο-στάδιο-αφήνει-ξεκρέμ-1275797

Ξεκρέμαστοι μένουν εκατοντάδες αθλητές που χρησιμοποιούν τους χώρους του Εθνικού Σταδίου Χανίων, καθώς θα παραμείνει κλειστό, αφού από σήμερα ξεκίνησαν οι εργασίες για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στους πυλώνες ηλεκτροφωτισμού.

Πολλοί από τους αθλητές των σωματείων δε θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τους εξωτερικούς χώρους του σταδίου, ενώ θα επιτρέπεται η πρόσβαση στους εσωτερικούς χώρους

Το στάδιο θα παραμείνει κλειστό για τις επόμενες 20 ημέρες, με τις εργασίες να επιταχύνονται κατά τη διάρκεια του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μαθητές που προετοιμάζονται για τα αθλήματα στο πλαίσιο των Πανελλαδικών εξετάσεων και αθλητές που εντός του καλοκαιριού, θα συμμετέχουν σε πολύ σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις, οι οποίοι θα μπορέσουν να κάνουν χρήση των χώρων από την Τρίτη 6 Ιουνίου .

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΑΚ αναφέρει:

Ενημερώνουμε το φίλαθλο κοινό των Χανίων και τους χρήστες της εγκατάστασης του Εθνικού Σταδίου πως από σήμερα 1 Ιουνίου ξεκίνησαν οι εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού.

Ο χώρος, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, τελεί υπό την κυριότητα και αποκλειστική ευθύνη της ΦΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, που είναι και ανάδοχος του έργου.

Σύμφωνα με τον εργολάβο, το στάδιο πρέπει για λόγους απόλυτης ασφάλειας να είναι κλειστό για διάστημα είκοσι (20) ημερών, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος (π.χ. ηλεκτροπληξία).

Ωστόσο, δεδομένης της αργίας του Αγίου Πνεύματος, οι εργασίες θα επιταχυνθούν και την ερχόμενη Τρίτη 6 Ιουνίου είναι εξαιρετικά πιθανό να ανοίξει μέρος του σταδίου, προκειμένου να διευκολυνθούν στις προπονήσεις τους -αποκλειστικά και μόνο- οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή τους στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), καθώς και οι αθλητές που έχουν πολύ σημαντικές υποχρεώσεις εντός του καλοκαιριού.

Σημειώνεται πως το κλειστό γυμναστήριο θα λειτουργεί κανονικά και μη προσβάσιμοι θα είναι μόνο οι ανοικτοί χώρου του Εθνικού Σταδίου, επαναλαμβάνουμε για λόγους ασφαλείας.

Προς τούτο, καλείται ένας εκπρόσωπος από κάθε σωματείο που κάνει χρήση της εγκατάστασης όπως παρευρεθεί σε συνάντηση που θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής 2 Ιουνίου, στις 4 μ.μ. στα γραφεία του ΕΑΚ Χανίων, παρουσία εκπροσώπου του ανάδοχου εργολάβου.

Παράλληλα, καλούμε και τα ΜΜΕ των Χανίων όπως παραστούν στη συνάντηση, προκειμένου να λυθούν οι όποιες απορίες υπάρχουν για την εκτέλεση του έργου τη δεδομένη χρονική περίοδο.

Το ΕΑΚ Χανίων αντιλαμβάνεται πλήρως την ανάγκη των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων για την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία τους και όπως αναφέρθηκε σε συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς τον ανάδοχο εργολάβο και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε να βρεθεί άμεσα λύση στο ζήτημα της μερικής χρήσης του σταδίου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook