Χανιά | Αναβολή στην δίκη των 8, για συμμετοχή σε διαδήλωση εν μέσω πανδημίας – Συγκέντρωση συμπαράστασης στα Δικαστήρια | Video + Photos

Αναβολή για τον Ιανουάριο του 2024 πήρε η δίκη των 8 πολιτών για τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση της 6ης Δεκεμβρίου 2020 στην Πλατεία Αγοράς.

Για απείθεια αλλά και για πρόκληση σωματικής βλάβης στη διάρκεια έντασης σε συγκέντρωση για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στις 6 Δεκεμβρίου 2020, ενώ ήταν σε ισχύ απαγόρευση συναθροίσεων για λόγους αποτροπής διάδοσης της πανδημίας, ξεκίνησε η δίκη για 8 άτομα, το πρωί της Παρασκευής στα Χανιά που όμως, αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο του μεθεπόμενου έτους.

Στον χώρο των Δικαστηρίων συγκεντρώθηκαν πολίτες, ως ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες, ζητώντας την αθώωσή τους. Μάλιστα, αρκετοί παρέμειναν μέχρι και την ώρα που η δίκη αναβλήθηκε.

Ο Μαρινάκης Αλέκος, περιφερικός σύμβουλος με την «Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης», αναφέρθηκε στη σημερινή διαμαρτυρία λέγοντας, πως όσοι βρίσκονται σήμερα εδώ, είναι για να υπερασπιστούν το ανθρώπινο δικαίωμα. Όπως τόνισε ο ίδιος, η διαδήλωση είναι για την αδικία των ανθρώπων αυτών.

Στη συνέχεια, ο Κοκολαντωνάκης Νεκτάριος, από το ΚΚΕ (μ-λ), μίλησε για τα δικαιώματα των εργαζομένων και την ανάγκη ζωής, η οποία δεν σταμάτησε κατά την διάρκεια της πανδημίας. «Ήμασταν με την αγωνία και τους αγώνες του λαού για τα ζητήματα που αφορούν τη ζωή τους. Αυτοί οι αγώνες για ψωμί, ειρήνη κι ελευθερία δεν δικάζονται, γιατί είναι δίκαιοι» επισήμανε ο κ. Κοκολαντωνάκης.

Τέλος, ο Τσακιρόπουλος Κωνσταντίνος, μέλος του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, είπε πως ο Σύλλογος βρίσκεται στο πλάι των ανθρώπων αυτών και τόνισε πόσο σημαντικό είναι να θυμηθούμε την περίοδο εκείνη, όπου ο λαός κατέβαινε στον δρόμο για να διαδηλώσει για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας. «Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη διαδήλωση, δίπλα και πλάι σε αυτούς τους ανθρώπων όλα αυτά τα χρόνια» συμπλήρωσε ο ίδιος.

zarpanews.gr

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ε ρε κοπέλια, τρώτε τα λεφτά των πατεράδων σας στι μαζώξεις και δεν πάτε να κάνετε κάνα μεροκάματο στις ελιές που τσι κατατρώει ο δάκος! Το 50ρικο λίγο σας σε πέφτει;

  • Δηλαδή εσύ ρε κουμπάρο δουλευταρά, 12 το μεσημέρι επαράτησες το μαλά και το ντενεκέ για να γραψεις σχόλιο για τα κοπέλια;

   • Σε περίμενα να μου φέρεις κάνα κασκορσέ και καμιά πετσέτα, αλλα προτίμησες να συνδικαλιζεις πίνοντας καφέ απο το χαρτζιλίκι που σου δώσε η μαμα…
    Στις ελιές αγόρι μου μαλας και ντενεκές δεν υπαρχει….
    Σανε θέλεις ελα αυριο στο εικονοστασι στις 7 παρα τεταρτο, απέναντι από το Ακαλι να σε πάρω να μου κάνεις παρεα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ