Χανιά | Στο πόδι οι εκπαιδευτικοί! «Σε εξεταστικό κάτεργο μετατρέπει τα σχολεία το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας»

χανιά-στο-πόδι-οι-εκπαιδευτικοί-σε-ε-1051628

Για ένα βαθιά αντιδραστικό νομοσχέδιο που θα μετατρέψει τα σχολεία σε ένα εξεταστικό κάτεργο έκαναν λόγο οι εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση στα Χανιά, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Όπως τόνισαν τα μέλη του Δ.Σ του ΣΕΠΕ και της ΕΛΜΕ το νομοσχέδιο του Υπουργείου  Παιδείας έχει ως στόχο να αλλάξει πλήρως το τοπίο στην δημόσια εκπαίδευση, δημιουργώντας ταξικούς φραγμούς.

Επισημάνθηκε με έμφαση πως θα έχει ως αποτέλεσμα να καταργηθούν σε όλη την Επικράτεια ένας τεράστιος αριθμός μαθητικών τάξεων καθώς το νομοσχέδιο προβλέπει αύξηση των μαθητών ανά τμήμα από 22 σε 25.

Σε ότι αφορά δε στα Χανιά θα υπάρξει μείωση περίπου 50 θέσεων εκπαιδευτικών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά.

Οι εκπρόσωποι επίσης των εκπαιδευτικών τόνισαν μεταξύ άλλων πως στόχο του νομοσχεδίου είναι η αλλοτρίωση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, χαρακτηρίζεται μάλιστα από βαθύ ταξικό μίσος.

Τέλος οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών κάλεσαν γονείς και μαθητές να συμμετάσχουν μαζικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία ης Δημοτικής Αγοράς.

Στην συνέντευξη τύπου εκ μέρους της ΕΛΜΕ Χανίων μίλησαν ο κ. Βασίλης Λιόντος και η κα Μαρία Γαυγιωτάκη και εκ μέρους του ΣΕΠΕ ο κ. Αντώνης Τσαλαπάκη, ο κα Ντίνα Κληρονόμου, ο κ. Σεραφείμ Ρίζος και ο κ. Γιώργος Παύλου.

Zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Στο πόδι οι εκπαιδευτικοί! «Σε εξεταστικό κάτεργο μετατρέπει τα σχολεία το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας»

  1. Καλύτερα » εκπαιδευτικό κάτεργο» παρα μπουρδελ@ όπως το κατάντησαν….
    Βέβαια θα ξεβολευτουν ορισμένοι που μια χαρά τους ήρθε και Κορωναίος αφού μπορούν να λουφαρουν και να πληρώνονται για το τίποτα.
    Τι τους νοιάζει όλους αυτούς για τα παιδιά μας….
    Έτσι κι αλλιώς σερβιτόροι θα γίνετε, τους είπε ο δάσκαλος στην 5 δημοτικού.

    Κανονικά το συλλαλητήριο έπρεπε να το κάνουν οι γονείς και να διώξουμε τους κηφήνες.

    Αλλά μια ζωή π@παρας λαός , το μόνο που μας νοιάζει να ανοίξουν παλι οι ταβέρνες και τα μπουζούκια….

    Άντε και σε λίγο θα μιλάτε τουρκικα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook