Χανιά | Στο πλευρό των Συλλόγων Γονέων τα Πρωτοβάθμια Σωματεία – Στηρίζουν την κινητοποίηση και τα αιτήματά τους

Τα Πρωτοβάθμια Σωματεία του Νομού Χανίων στηρίζουν την κινητοποίηση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων της πόλης μας την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου στις 19:00 στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση παίρνουν την υπόθεση της προστασίας της υγείας των παιδιών, της ζωής τους και των δικαιωμάτων τους στα χέρια τους. Καλούν τα μέλη τους και τα υπόλοιπα σωματεία του νομού μας να δώσουν μαζικά το παρών, τους εργαζόμενους γονείς και την νεολαία τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως έχουν κάνει και στο παρελθόν.

Αναλυτικότερα, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία του Νομού Χανίων αναφέρουν:

Εμείς οι γονείς και όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε ζήσει όλο αυτό το διάστημα τις απερισκεψίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας στους εργασιακούς χώρους με τα υγειονομικά πρωτόκολλα να γίνονται λάστιχο, τις ευέλικτες μορφές εργασίας να οργιάζουν και μέτρα προστασίας των εργαζομένων να παραμένουν ελλιπή.

Μετράμε καθημερινά δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες νέα κρούσματα κορονοϊού, γεγονός που φανερώνει ότι η εξάπλωση της πανδημίας είναι πλέον ανεξέλεγκτη. Η κυβέρνηση που έχει χάσει τον έλεγχο, αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και το λαό, κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση. Μαζί με την ατομική ευθύνη, με την οποία προσπάθησε να ρίξει το βάρος και το κόστος της αντιμετώπισης στις πλάτες μας, διολισθαίνει και στη λογική της «ανοσίας της αγέλης», καλώντας μας να προστατεύσουμε την υγεία μας και την ζωή μας, ο καθένας από μόνος του και όπως μπορεί.

Μόνο έτσι μπορούν να εξηγηθούν τα απαράδεκτα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ κατ’ εντολή του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τα οποία μειώνεται η καραντίνα σε 5 ημέρες, μετατρέποντας ακόμα περισσότερο τους χώρους δουλειάς σε εστίες υπερ-μετάδοσης. Η έλλειψη μηχανισμών ελέγχου και ιχνηλάτησης θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο χιλιάδες εργαζόμενους και το σύνολο του λαού. Προκειμένου να μην διαταραχθούν τα κέρδη των εργοδοτών, οι αναστολές συμβάσεων, οι απολύσεις, συνολικά η προσπάθεια χτυπήματος των δικαιωμάτων μας έχουν γίνει καθημερινότητα.

Στην ίδια λογική εντάσσονται και οι αποφάσεις για την επαναλειτουργία της εκπαίδευσης χωρίς ουσιαστικά μέτρα. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να επιστρέψουν στις αίθουσες που στοιβάζονται 25 με 30 παιδιά. Με βάση το απαράδεκτο μέτρο του 50%+1, θα πρέπει τα κρούσματα να φτάσουν πάνω από 12 για να σταματήσει η λειτουργία ενός τμήματος. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα κληθούμε να στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο, που θα έχει μετατραπεί σε εστία υπερ-μετάδοσης.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των Συλλόγων Γονέων:

 • Αραίωση μαθητών ανά τάξη. Ανάκληση των συγχωνεύσεων. Εξεύρεση νέων χώρων και αιθουσών, για την ικανοποίηση του αιτήματος για μείωση των μαθητών 15/τμήμα.
 • Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία για την κάλυψη όλων των πραγματικών κενών.
 • Μαζικά, δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ, με την πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού.
 • Δωρεάν rapid και PCR test για όλους!
 • Δωρεάν παροχή μασκών αυξημένης προστασίας στα σχολεία.
 • Προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών.
 • Σύνδεση των σχολείων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ενίσχυση της τελευταίας.
 • Ασφαλείς σχολικές μεταφορές με μείωση της πληρότητας και αύξηση των δρομολογίων.
 • Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Ούτε σκέψη για εξετάσεις τύπου Pisa.
 • Στοχευμένα εκπαιδευτικά-παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας σε μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο. Γενίκευση των προγραμμάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και διάθεση όλων των αναγκαίων ωρών σε φροντιστηριακά μαθήματα. Αναπροσαρμογή της σχολικής ύλης.
 • Κανένα παιδί χωρίς την ειδική επιστημονική στήριξη που έχει ανάγκη.
 • Διαμόρφωση πρωτοκόλλων με κριτήριο την προστασία της υγείας μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών και όχι πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του ιού (50%+1, 5μερη καραντίνα).
 • Καμπάνια επιστημονικής ενημέρωσης για τον εμβολιασμό μέσα στα σχολεία.
 • Γενναία κρατική χρηματοδότηση για την ενίσχυση και στήριξη των Δημόσιων Υγείας.
 • Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας.
 • Ανάκληση των αναστολών εργασίας στους υγειονομικούς.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ