Χανιά | Στο πλευρό των γυναικών επαγγελματιών η Επιτροπή Αγώνα του Εμπορικού Συλλόγου

χανιά-στο-πλευρό-των-γυναικών-επαγγελ-469240

Η Επιτροπή Αγώνα του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων με αφορμή την 8η Μάρτη, Παγκόσμια μέρα της γυναίκας, χαιρετίζει τις συναδελφισσες αυτοαπασχολούμενες και μικροεπαγγελματίες, που καθημερινά παλεύουν να τα φέρουν βόλτα με τις ατέλειωτες επαγγελματικές –οικονομικές υποχρεώσεις προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα εισόδημα για την οικογένεια τους.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Όλες όσες προσπαθούν και παλεύουν να συνδυάσουν ατέλειωτες ώρες εργασίας –μητρότητα –ελεύθερο χρόνο πνιγμένες στο άγχος και στη αβεβαιότητα για το μέλλον το δικό τους  και των παιδιών τους.

Το μήνυμα του αγώνα των υφαντριών της Νέας Υόρκης για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας φωτίζει και σήμερα την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη των γυναικών. Τα διάφορα προγράμματα «γυναικείας επιχειρηματικότητας» δεν γλύτωσαν τις συναδέλφισσες από την κρίση, από τα λουκέτα.

Μπορούμε να ορθώσουμε ακόμη περισσότερα εμπόδια σε αυτή την βάρβαρη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που με περίσσια υποκρισία σήμερα η κυβέρνηση μαζί με τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες χωρίς ντροπή κάθε χρόνο τέτοια μέρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την κατάσταση που βιώνουν οι γυναίκες.

Ξέχασαν όλοι αυτοί ότι συνέβαλλαν με κάθε τρόπο ώστε, να εξισώσουν προς τα πάνω τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, ότι πετσόκοψαν τις υπηρεσίες πρόνοιας αφήνοντας χιλιάδες συναδέλφισσες χωρίς ουσιαστική ιατρική κάλυψη-εξετάσεις φάρμακα  μετατρέποντας την περίθαλψη σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Χτύπησαν την μητρότητα αφού οι περισσότερες μητέρες επιστρέφουν στα μαγαζιά τους αμέσως μετα τον τοκετό αφού δεν υπάρχει η κρατική μέριμνα. Είναι υπεύθυνοι για την ανεπάρκεια σε υποδομές δημόσιων βρεφονηπιακών σταθμών για τα τροφεία και για μια σειρά εμπόδια που θέτουν οι Δήμοι. Η απελευθέρωση των ωραρίων και η προσπάθεια κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας έχει σαν αποτέλεσμα τις νέες μητέρες να βλέπουν όλο και λιγότερο τα παιδιά τους ή στην καλύτερη περίπτωση να τα μεγαλώνουν μέσα στα μαγαζιά τους.

Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο αυτή την κοροϊδία. Η μεγαλύτερη   συμμετοχή των γυναικών  στη συλλογική δράση είναι ο δρόμος που έχει αξία και δίνει προοπτική . Να οργανώσουμε την πάλη και να διεκδικήσουμε για τις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών όπως,

 Επαναφορά του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

 Σύστημα αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν Υγείας. Πλήρης δωρεάν προληπτικός έλεγχος και διαγνωστικές εξετάσεις, φάρμακα για όλες τις γυναίκες χωρίς περικοπές και εξαιρέσεις.

 Κατάργηση των νόμων και διατάξεων που πετσοκόβουν προνοιακές συντάξεις και επιδόματα.

 Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους άντρες και τα 55 για τις γυναίκες.

 Επίδομα τοκετού στο ύψος του βασικού μισθού. Επίδομα μητρότητας στο ύψος του βασικού μισθού για 2 + 6 μήνες. Μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών για τους μήνες που λαμβάνεται το επίδομα.

 Κάλυψη πλήρους και δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όλων των ανήλικων παιδιών. Κάλυψη των αναγκών σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς.

 Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, κατάργηση των νόμων που

απελευθερώνουν τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων.

Για την επιτροπή αγώνα

Κανδηλιερακης Γιώργος

Μπινια Ιωάννα

Μπελωνη Πηγή

Ζωγραφακης Νίκος»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook