Χανιά | Στο Παρίσι ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης – Θα συμμετάσχει σε εργαστήριο για την βιώσιμη κινητικότητα

χανιά-στο-παρίσι-ο-δήμαρχος-πλατανιά-1298357

Ο Δήμαρχος Δήμου Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, θα συμμετέχει στο διήμερο (26-27 Σεπτεμβρίου) εργαστήριο για τη «Διακυβέρνηση και ανάπτυξη ικανοτήτων για το σχεδιασμό βιώσιμης κινητικότητας», που οργανώνει το Πανεπιστήμιο Sciences Po, στο Παρίσι.

Το Εργαστήριο διοργανώνεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής δράσης «SUMP-PLUS : Sustainable Urban Mobility Planning : Pathways and links to Urban Systems»1, που υλοποιείται με τη χρηματοδότηση του ερευνητικού προγράμματος Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υποστηρίζει τη μετάβαση προς πιο βιώσιμες πόλεις και οικονομίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Στο εργαστήριο αυτό θα γίνει ανταλλαγή απόψεων, αποτελεσμάτων και συμπερασμάτων, από τις δραστηριότητες σε θέματα διακυβέρνησης για την βιώσιμη κινητικότητα που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Έργου, τη σημασία και τον ρόλο που διαδραματίζει η ανάπτυξη ικανοτήτων στη διαδικασία μετάβασης στη βιώσιμη κινητικότητα για τις 6 πόλεις που συμμετέχουν, τις δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετώπισαν κατά τη διαδικασία αυτή, καθώς και οι τρόποι επίλυσης και καθοδήγησης από τους leaders του Έργου.

Στα πλαίσια του παραπάνω εργαστηρίου, ο Δήμος Πλατανιά θα παρουσιάσει τα προβλήματα, τις προκλήσεις αλλά και τα συμπεράσματα από τα συμμετοχικά εργαστήρια που έλαβαν χώρα τα προηγούμενα χρόνια καθώς και τα έργα- υποδομές που έχουν γίνει για τη μετάβαση σε βιώσιμη περιοχή.

Μετά το τέλος του εργαστηρίου, στις 28 Σεπτεμβρίου θα λάβει χώρα και η 8η και Τελική Συνάντηση του Προγράμματος, στην οποία θα αξιολογηθεί συνολικά η πορεία του Έργου αλλά και μεμονωμένα τα αποτελέσματα για την κάθε πόλη που συμμετείχε.

Τον Δήμαρχο θα αντικαθιστά ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Καλαϊτζάκης.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Στο Παρίσι ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης – Θα συμμετάσχει σε εργαστήριο για την βιώσιμη κινητικότητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook