Χανιά | Στο παγκάκι της ανέχειας, η ζωή είναι σκληρή | Photos

Εδώ και αρκετό καιρό, στην πλατεία 1866, σε ένα από τα παγκάκια, μια άστεγη γυναίκα επιβιώνει μόνη της.

Με ήλιο και βροχή, πάντα εκεί. Με μια πρόχειρη κατασκευή, ομπρέλες και πλαστικό για να καλυφθεί από το νερό που φέρνει η κακοκαιρία.

Με κρεβάτι, του πάγκου το ξύλο.

Επικοινωνήσαμε με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη, η οποία δήλωσε ότι εδώ και δύο χρόνια γίνονται προσπάθειες να βοηθηθεί η γυναίκα, αλλά η ίδια αρνείται. Δεν θέλει να φιλοξενηθεί ούτε στο καταφύγιο αστέγων και προτιμάει να υπομένει τη βροχή και το κρύο.

Μάλιστα έχει ενημερωθεί και η πρεσβεία της Δανίας – καθώς πρόκειται για Δανή υπήκοο – αλλά η απάντηση ήταν ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα, καθώς η ίδια δεν επιθυμεί τίποτα.

Πριν από δύο χρόνια περίπου, η γυναίκα είχε μεταβεί στη Δανία, αλλά αποφάσισε να επιστρέψει. Έκτοτε, το μόνο που έχουν καταφέρει οι υπηρεσίες πρόνοιας είναι να της προσφέρουν φαγητό και κουβέρτες.

Εκείνο που επεσήμανε η κα Ζερβουδάκη, είναι ότι όσοι άστεγοι συνεχίζουν να βρίσκονται στους δρόμους των Χανίων, έχουν αρνηθεί να ενταχθούν στο καταφύγιο του Δήμου Χανίων και πως όλοι τους είναι γνωστοί στις κοινωνικές υπηρεσίες.

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΚΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΑΡΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ? ΝΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ? Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ …..ΒΡΗΤΕ ΤΟ….. ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ …..ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ ΤΙ ΘΑ ΛΕΤΕ ΠΑΛΙ ….ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ? ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ Η ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΖΕΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΑΝ ΠΑΘΕΙ ΚΑΤΙ. ΓΙΑ ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΑΙ ΓΕΡΑ-ΓΕΡΑ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ