Χανιά | Στο ΜΑΙΧ ο Γιώργος Σταθάκης με υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους

χανιά-στο-μαιχ-ο-γιώργος-σταθάκης-με-υ-865466

Επίσκεψη στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων πραγματοποίησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης, με τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους του συνδυασμού κ.κ Γιάννη Λουφαρδάκη, Πέτρο Λυμπεράκη, και Αντώνη Παπαδεράκη του συνδυασμού του Σταύρου Αρναουτάκη «Κρήτη η Ζωή μας»

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Σταθάκης και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι συναντήθηκαν με την διοίκηση του ΜΑΙΧ, και εργαζόμενους ενώ ο υπουργός Περιβάλλοντος με δήλωση του αναφέρθηκε στις ενάργειες της κυβέρνησης για την στήριξη του ινστιτούτο.

Είπε πως ήταν μεγάλη τομή η ακαδημαϊκή αναγνώριση του ΜΑΙΧ και παράλληλα σημείωσε, ότι η ερευνητική δουλειά που κάνει το ινστιτούτο είναι πρωτοποριακή σε ότι αφορά ειδικά την διατήρηση της βιοποικιλότητας και στην διάσωση και αναπαραγωγής και χρήσης του γενετικού υλικού στον αγροτικό τομέα.

Ο κ. Σταθάκης είπε επίσης πως αυτό που πρέπει να γίνει είναι να υπάρξει το θεσμικό πλαίσιο για την προστασία τα ενδημικά είδη και να γίνεται χρήση από τον αγροτικό κόσμο.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του ΜΑΙΧ κ. Γιώργος Μπαουράκης είπε ότι αυτό που είναι απαραίτητο είναι η δημιουργία της Μεσογειακής Βιοκλιματικής Τράπεζας Σπόρων.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook